Egy szerelmes nő üzenetet ír a telefonján

Szakértők elárulják, mit és mikor érdemes írni az első randi után

A filmekben és a közösségimédia-oldalakon elterjedt egy gondolat, miszerint randi után várni kell az első üzenetváltásig. Ez azért lehet, hogy ne tűnjünk túl izgatottnak. Valóban van egy ilyen íratlan szabálya az ismerkedésnek? Alábbi cikkünkben szakértők véleményét és tanácsaikat foglaljuk össze.


Mikor érdemes üzenetet küldeni a randi után? Kinek kell kezdeményezni a további beszélgetést vagy a következő találkozást? Mit célszerű írni? Jordan Dixon párkapcsolati pszichoterapeuta és Paul Brunson Tinder-kapcsolati szakértő ezekre a kérdésekre adtak választ a Maria Claire cikkében. A randik után a legtöbb emberben eluralkodik a stressz. Ezt nem szabad hagyni és érdemes könnyedén kezelni a helyzetet.

Egyrészről el kell engedni a hagyományosnak vélt nemi normákat. Nem feltétlenül a férfinak kell írnia először a találkozást követően. Ezt ugyanúgy megtehetik a nők is anélkül, hogy félniük kellene a következményektől. Ettől senkit sem néznek kevésbé magabiztosnak vagy rámanősnek. Az üzenet elküldésének időpontja már egy összetettebb kérdés.

Sokakban az a nézet él, hogy várni kell több órát vagy akár napokat is. De miért kellene ragaszkodni ehhez, ha az együtt töltött idő kellemes volt és valóban kommunikálni szeretnénk az adott illetővel? Brunson így nyilatkozott erről a gondolatmenetről:

„Fontos, hogy az első randi után ne gondoljuk túl a dolgokat, bár ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Ha a hangulat megfelelő volt, és mindketten jól éreztétek magatokat, nem számít, ki kezdeményezi először a beszélgetést.”
Egy szerelmesp\u00e1r borral koccint egym\u00e1ssal

Fotó: Shutterstock

A másik nagy kérdés, hogy mit ajánlatos írni először. Nos, ehhez sincsenek kötött szabályok. Akár reflektálni is lehet a beszélgetés egyik részletére — ez mutatja, hogy aktívan figyeltünk a másik mondanivalójára —, vagy akár az is egy megfelelő kezdés, ha a hazaútról kérdezünk.

„Épségben hazaértél?”

Törődő, mégsem erőltetett. Természetesen azt is elmondhatjuk, hogy jól éreztük magunkat, és szeretnénk mihamarabb megismételni a találkozást. Amit fontos az ismerkedés során észben tartani, hogy az őszinteség mindig a legfontosabb. Nem kell játszani a másik érzéseivel és kerülni kell a taktikázást. Ha komoly kapcsolatot szeretnénk kiépíteni, akkor ezek csak nehezítik a folyamatot.

Ennél a gondolatmenetnél maradva, ha valóban izgatottak vagyunk, akkor nem baj ha kifejezzük a másik félnek is. Amennyiben ő is hasonlóan érez, akkor még örül is majd a kölcsönösségnek. Amennyiben viszont a találkozás nem sikerült annyira jól, akkor bizony a rossz érzés miatt nem szabad megmaradni a flörtölésnél. Ezzel csak reményeket táplálhatunk, ami hosszú távon fájdalmat okozhat. Fontos az őszinteség.

Nyitókép: Shutterstock