Mini epres pite recept fagylalttal tálalva a forró nyári napokra
Nyomás a piacra beszerezni a legszebb epreket, ugyanis ez a desszert tökéletes lehet a hétvégére. Íme egy isteni finom epres pite recept!
Mini epres pite fagylalttal
Nem kell megijedni akkor sem, ha nincs mini piteformánk, ugyanis muffinformában is tökéletesen kivitelezhető ez a mennyei desszert.
Ez is érdekelhet: Könnyű nyári saláta receptek, amiket bátran tálalhatunk
Hozzávalók:
A keksz réteghez:
- 15 db keksz
- Csipetnyi őrölt fahéj
- Csipetnyi só
- 113 g sótlan vaj, olvasztva
A fagylalt töltelékhez:
- 906 g eper, hámozva és negyedelve
- 66g kristálycukor
- 1,5 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 4 nagy gombóc vaníliafagylalt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzünk négy mini pite- vagy bármilyen más kicsi formát egy sütőlapra.
2. Egy konyhai robotgép segítségével daráljuk finom morzsává a kekszeket. Adjuk hozzá a fahéjat és a sót és ismét daráljuk le. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük össze.
3. Osszuk szét a morzsás keveréket az előkészített miniformák között, és nyomkodjuk egyenletes rétegben az aljára és az oldalára, hogy kéreg alakuljon ki. Süssük aranybarnára, 12-15 percig. Hűtsük ki teljesen.
4. Amíg a kekszek sülnek, az epreket egyenletes rétegben helyezzük egy sütőlapra. Szórjuk a cukrot az eperre, és forgassuk össze. Csepegtessük a vaníliakivonatot az eperszemekre, és ismét forgassuk össze.
5. Tegyük át a sütőbe, és süssük, amíg a szemek megpuhulnak, és a szaftjuk besűrűsödik, 15-20 percig. Hűtsük ki teljesen.
6. Kanalazzuk az epret a kihűlt kéregformákba. Amikor tálalásra kész, kanalazzuk rá a fagylaltot.
Nyitókép: Shutterstock
(PureWow)