iPhone-t tartó kéz, a mobilon futó TikTok alkalmazással

Étteremláncot nyit a TikTok

Ha van valami, amire nem számítottunk, akkor ez az.

2022 márciusáig mintegy 300 éttermet, egészen pontosan főzőkonyhát nyithat az Egyesült Államokban a TikTok, ahol népszerű TikTokerek videói alapján fognak ételeket készíteni, írja a vince.hu. A TikTok vezetői múlt pénteken jelentették be Virtual Dining Concept (Virtuális Étkezés Koncepció) nevű új projektjüket, ami ha bejön, nem állnak meg az említett 300 üzemi konyhánál, hanem egy éven belül 1000-re bővítenek.

A főzőkonyhákon a legnépszerűbb TikTok-főzővideók ételeit fogják elkészíteni, többek között a fetás tésztát, a kukoricába forgatott oldalast, vagy a tészta chipset.

A különböző ételekhez csak rendelés-kiszállítás útján lehet majd hozzájutni, a befolyó összeg egy részét pedig a közösségi platform további tehetségeinek felkutatására fogják fordítani.

„Izgatott és büszke vagyok”

– reagált a hírre a finn Jenni Häyrinen, aki egy éve felrobbantotta a TikTokot a kínálatba most beválogatott sült fetás tésztájával.

„Gyorsan kellett ebédet készítenem, örülök, hogy a recept azóta millióknak segít, akik hasonló cipőben járnak.”

A 2017-ben indult TikToknak csak az USÁ-ban 130 millió aktív felhasználója van, 2021 júniusában lépte át világszerte a regisztráltak száma a 3 milliárdot.

A közösségi média platformot eredetileg rövid tánc-, szinkron és tehetségvideók készítésére hozták létre, ma már azonban a legkülönfélébb produkciókat igyekeznek besűríteni az egy alkalommal maximálisan feltölthető 60 másodpercbe, így egyre több konyhai praktika vagy éppen recept kerül fel az oldalra.