Luxus hálószoba modern stílusban kialakítva

Ezért jobb a szex a szállodai szobákban

A tudomány szerint van egy oka, amiért jobban élvezzük a szexet a szállodai szobában, mint otthonunkban.

Kilenc évvel ezelőtt, a határidő lejárta után nyílt meg az első New York-i Standard szálloda. A tulajdonosok azonban engedtek a nyomásnak, és vendégeket fogadtak, amíg az építkezés folyt.

„Elviseljük az önök döngetését, ha önök is elviselik a miénket”

– szólt az egyik provokatív hirdetés, amelyet a belváros járdáira ragasztottak.

A szálloda arra ösztönözte az exhibicionistákat, hogy az ízlésükre szabott szobákban, amelyek padlótól a mennyezetig érő ablakokkal a High Line sétáló gyalogosaira néznek, a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Amikor a New York Post egy leleplező cikket közölt, a szálloda vezetősége azt állította, hogy elhatárolódnak effajta buja viselkedéstől, ám a személyzet több tagja éppen az ellenkezőjéről számolt be egy beépített riporternek.

Hasonlóképpen, a New York-i Lower East Side-on nemrégiben megnyílt Public a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és az elképedt szomszédokkal egyfajta piszkos déjà vu érzést keltett. Sokak szemében pedig a szálloda a pajzánság szinonimája. Annak ellenére, hogy személyi igazolvánnyal jelentkezünk be, és szinte állandóan kamerás megfigyelés alatt állunk, úgy érezzük, hogy némileg felszabadultunk a társadalmi normák alól, amikor egy szállodában alszunk (vagy legalábbis időt töltünk).

Függetlenek vagyunk azoktól a korlátoktól, amelyek napról napra irányítják viselkedésünket, legyenek azok kisebb (az ágyat gondatlanságból bevetetlenül hagyjuk) vagy nagyobbak (néhány "szuvenírt" gyömöszölünk a bőröndbe a tartózkodásunkból).

Az asszociációk száma végtelen. A szálloda az első hely, ahol a nászutas párok együtt töltik az éjszakát. Például amikor a Modern család című sorozatból ismert Phil és Claire Dunphy egy kis szünetet akarnak tartani a gyerekeiktől, egy hotelben foglalnak szállást, ahol kitalálják, szerepjátékot fognak játszani.

A minibárban, amelyet egykor rágcsálnivalókkal és alkohollal töltöttek meg, ma már gyakran található úgynevezett intimitás-készlet (például bilincsek), míg a szobai tévék voltak egykor az egyetlen módja annak, hogy diszkréten hozzáférjünk a felnőttfilmekhez.

A szállodák és a szex közötti kapcsolat már a kezdetektől fogva összefonódott. Fogadók és szállók már viszonylag régóta léteztek, de a szálloda modern eszméje Londonban kezdődött, Andrew K. Sandoval-Strausz Hotel: An American History című könyve szerint.

A 18. század elején francia emigránsok csoportjai lepusztult, előkelő házakat vásároltak fel az egykori fényűző Covent Garden negyedben, és vendégszállóként üzemeltették őket; ezek később kiérdemelték a hotel nevet, mivel hasonlítottak a nemesek kúriáira odahaza Franciaországban.

Covent Garden persze London szórakozónegyede volt, és a vidámság nagy része prostitúcióval járt együtt, és a szálloda és a bordélyház közötti különbségtétel akkoriban is nehezen volt megállapítható, akárcsak néha manapság - lásd a mai, kizárólag házasságon kívüli kapcsolatokat célzó, óránként működő szállodákat, például a japán szerelemhoteleket, a guatemalai "autohoteleket" vagy a brazil moteleket, amelyekben a vendégek számára teljes névtelenséget biztosító drive-in garázsok állnak rendelkezésre.

A párok számára nyilvánvaló az éjszakai tartózkodás szexi oldala: teljes felszabadulás a mindennapoktól, legyen szó akár a házimunkáról vagy a gyerekekről. Ezzel a felszabadulással együtt jár a libidó is, véli Xanet Pailet szexcoach.

„Egy szállodában eltöltött éjszaka lehetővé teszi számunkra, hogy elmeneküljünk a stressz és a mindennapok elől, és engedélyt ad arra, hogy megengedjük magunknak a pihenést és a kényeztetést. Amikor nem aggódunk a berohanó gyerekek és a sürgős e-mailek miatt, amiket azonnal meg kell válaszolnunk, ellazulhatunk és igazán jelen lehetünk a partnerünkkel. Ráadásul időt is szakíthatsz magadra, ami a legtöbb pár számára luxus”

– mondja.

A szálloda egy kötelezettségektől mentes zóna: a kádban elnyújtózva nem kell aggódnunk, hogy utána ki kell takarítanunk vagy rendet raknunk a szobákban, és elintéz minden olyan hétköznapi dolgot, ami a mindennapok szexuális pillanatait megakasztaná.

Emellett a szállodai szobaák újdonsága is segít a szikrák felélesztésében. Természetünknél fogva az emberek mindig valami újat keresnek: a legújabb alkalmazást, a legújabb könyvet, a legújabb trendet. Ugyanabban a hálószobában, ugyanabban az ágyban szeretkezni ahol a gyerekek vagy esetleg a háziállatok is időt töltenek, egy idő után egyszerűen nem szexi, mondja Pailet.

Az biztos, hogy az újdonság bizonyítottan afrodiziákum: a kutatások szerint dopamin termelésére készteti az agyunkat, ez a bonyolult hormon, amely úgy hat az öröm- és jutalomközpontokra, mint egy jó érzésű nedű.

(Condé Nast Traveler)

Nyitókép: Shutterstock / CREATIVE WONDER