Fiatal, sportos nő iszik

Így érheted el a feszes karokat edzés nélkül

Mióta Miley Cryrus megvillantotta a 2024-es Grammy-díjátadón pilates karjait, azóta a fél világ olyan szépen kidolgozott végtagokra vágyik. A rendszeres edzésre azonban nem sok embernek akad ideje a mai rohanó világban, de sebaj! Nem muszáj ugyanis edzőterembe járni a szépen kidolgozott, feszes karokért.


Miley Cyrus a 2024-es Grammy-nFotó: Profimedia

Egy egyszerű trükk a kidolgozott karokért

Edzőterembe vagy csoportos edzésre járni rengeteg időt és energiát igényelnek, ezért a legtöbben örömmel hallunk olyan módszerekről, melyek kisportolt testet eredményeznek erőfeszítés nélkül. A csuklóra helyezhető súly a tökéletes megoldás azok számára, akik nem tudnak időt szakítani az edzésre. Ha a mindennapokban - akár otthon, akár a kutyát sétáltatva – viseljük ezeket a csuklósúlyokat, akkor a házimunkák elvégzése közben is dolgoztatjuk a karunkat anélkül, hogy edzőterembe kellene mennünk.

Mikor viseljük a súlyokat?

Erre nincs pontos útmutatás, de a legjobb, ha a súlyokat egész nap viseljük – kivéve persze az éjszakákat. De érdemes még munka közben is, az íróasztalnál ülve viselni őket, és a hordásuk közben rájöhetünk, hogy milyen sokat mozognak a karjaink ülőmunka közben is. Az extra súlyok pedig még jobban megdolgoztatják őket, így szép, tónusos végeredményt kaphatunk, nulla erőfeszítéssel. Kezdetben érdemes egy 300 grammos csuklósúlyt beszerezni, majd később emelhető 500 grammra is.

Egy egész testre kiterjedő hack

Ha már kipróbáltuk a csuklósúlyokat és nagyon bejöttek, akkor fokozhatjuk a mindennapi „edzésünket” bokasúlyokkal is, melyek a farizmot és a lábat edzik majd. Itt azonban érdemes kitartónak lenni, mert a látható eredmény tovább tart, mint a karok esetében.

Nyitókép: Shutterstock

(Vogue)