Csokoládé beownie málnával

Ettől a titkos összetevőtől százszor jobb lesz a brownie-d

Szinte minden élelmiszerbolt polcán megtalálható, mégis kevesen tudják róla, milyen jó összetevő.

A malátaitalpor a malátaárpa, a búzaliszt és a szárított tej egyszerű kombinációjából készül, és bármilyen desszertet, például a brownie-t sokkal jobb ízűvé teszi.

Érdemes közvetlenül a tésztához adni a port, amelyből néhány evőkanálnyi mennyiség elegendő.

Mi a titka?

A sütés világában a malátaport a desszertek „umami bombájaként” ismerik, melynek megfelelője a sós ételeknél a szójaszósz és a miso. A malátaárpa, búzaliszt és szárított tej egyedülálló keveréke mély, gazdag, pirított és karamellizált ízt kölcsönöz a brownie-knak és valamennyi süteménynek.

A kész brownie-kban pörkölt és enyhén földes ízt is észrevehetünk, ami segít enyhíteni az édességüket.

Használat

A tészta (vagy süteménytészta) elkészítésekor egyszerűen adjunk egy-két evőkanálnyit a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze habverővel az egészet.

Alapvetően két evőkanálnyi malátapor elég, de ha most alkalmattuk először, kezdjük egy evőkanállal. Kóstoljuk meg, és ha ízlik vagy ha kíváncsiak vagy,unk akkor a következő brownie sütésnél már két kanálnyi malátaporral is kísérletezhetünk.

Nyitókép: Shutterstock