Hasi zsírt fogó nő, kezében mérőszalaggal

Ez a leghatásosabb módszer, ha hasból szeretnél fogyni

Bár lehet, hogy nem mindenki fog örülni, de egy tanulmány szerint ez az igencsak ismert. hasi zsír leadásának legjobb módja.


A testmozgást végzők több hasi zsírpárnát veszítenek, mint azok, akik fogyókúrás célú gyógyszereket szednek. A mozgás hatására egy interleukin-6 nevű molekula szabadul fel. Ez segít lebontani a zsírokat, és hatékonyan elolvasztja azokat.

„Az általános közönség számára az a tanulság, hogy mozogjatok”

– idézi Dr. Anne-Sophie Wedell-Neergaardot, a tanulmány első szerzőjét a Hamu és Gyémánt.

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás elősegíti a jobb egészséget, és most már azt is, hogy a rendszeres edzés csökkenti a hasi zsírtömeget, és ezáltal potenciálisan a szív- és anyagcsere-betegségek kialakulásának kockázatát is.

A kutatásban 53 ember vett részt, akik hetente többször 45 percet mozogtak. A kísérletben résztvevők esetében a hasi zsír átlagosan 8 százalékkal csökkent azoknál, akik edzettek. Néhány ember olyan gyógyszert kapott, amely blokkolja az interleukin-6 (immunsejtek által termelt fehérje, amely segít szabályozni az immunválaszt) hatását. Az eredmények azt mutatták, hogy ez a csoport hízott, ami arra utal, hogy az interleukin-6 fontos a fogyás szempontjából.

„Tudomásunk szerint ez az első tanulmány, amely kimutatta, hogy az interleukin-6-nak fiziológiai szerepe van az emberek zsigeri zsírtömegének szabályozásában”

– mondta el Dr. Wedell-Neergaard.

Sajnos nincs olyan étel vagy ételkombináció, amelyről kiderült volna, hogy megszabadít a hasi zsírtól, a diéta és a testmozgás azonban egyaránt segíthet.

Az egészséges táplálkozás az általános egészségre is jótékony hatással van, csökkenti a demencia, a rák és más betegségek kockázatát.

„Fontos hangsúlyozni, hogy amikor elkezdünk edzeni, a megnövekedett izomtömeg miatt nőhet a testsúlyunk”

– tette hozzá Wedell-Neergaard.

Ezért a teljes testsúly mérése mellett hasznos és talán még fontosabb lenne a derékkörfogat mérése, hogy nyomon követhessük a zsírtömeg csökkenését, és motiváltak maradjunk.