Nem csak az ünnepekre érdemes elkészíteni: forralt cider
A hideg, téli napokon jól jöhet a bekuckózáshoz.
Hozzávalók
- 1½ l száraz cider
- 7 evőkanál Calvados
- 400 ml almalé
- 75 g sötétbarna cukor
- 1 narancs héja csíkokra vágva
- 4 egész szegfűszeg
- 2 rúd fahéj kettétörve
- 1 evőkanál szegfűbors
Fotó: Shutterstock
1. Öntsük a cidert, a Calvados-t, az almalevet és a cukrot egy nagy lábasba, és óvatosan melegítsük fel, hogy felforrjon.
2. Adjuk hozzá a narancshéjat és a fűszereket, forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és 20-30 percig főzzük így. Tálaláshoz kanalazzuk üvegbögrékbe.
Ez is érdekelhet: Ezeket a fűszereket érdemes használni a tökéletes forralt borhoz
Nyitókép: Shutterstock