Forralt cider almával és szegfűszeggel

Nem csak az ünnepekre érdemes elkészíteni: forralt cider

A hideg, téli napokon jól jöhet a bekuckózáshoz.



Hozzávalók

  • 1½ l száraz cider
  • 7 evőkanál Calvados
  • 400 ml almalé
  • 75 g sötétbarna cukor
  • 1 narancs héja csíkokra vágva
  • 4 egész szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj kettétörve
  • 1 evőkanál szegfűbors

1. Öntsük a cidert, a Calvados-t, az almalevet és a cukrot egy nagy lábasba, és óvatosan melegítsük fel, hogy felforrjon.

2. Adjuk hozzá a narancshéjat és a fűszereket, forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és 20-30 percig főzzük így. Tálaláshoz kanalazzuk üvegbögrékbe.

Nyitókép: Shutterstock