Forró csokoládé pohárban, mellette csokoládédarabok

Ez a meglepő feltét még finomabbá teszi a forró csokoládét

Az őszi, egyre hűvösebb napok ideálisak arra, hogy elterüljünk otthon a kanapén, kezünkben egy csésze forró csokoládéval. Cikkünkben egy extra hozzávalót mutatunk, ami feldobja a kedvenc szezonális italunkat.


A váratlan forró csokoládé feltét, amely dekadens jelleget kölcsönöz az italnak, nem más, mint a krémsajt.

Ha a meleg italra, hűs és bársonyosan sima krémsajtos feltétet teszünk, az sajttorta-hangulatot kölcsönöz a forró csokinak.

Ha arra gondolunk, hogy a krémsajt a puha, omlós sütik egyik fontos összetevője, már nem tűnik olyan furcsának a forró csokoládéval való párosítása sem.

Aki járt már Franciaországban, tudja, hogy a franciák nagyon komolyan veszik a forró csokoládé elkészítését – a sűrű, selymes italt ott olvasztott csokoládéból és teljes tejből készítik. A forró csoki a franciák számára egy mélyen dekadens módja a luxusnak. A folyékony luxus ízéért azonban nem kell odáig utaznunk, mi magunk is elkészíthetjük.

Először is el kell sajátítanunk a tökéletes forró csokoládé elkészítését, aztán jöhetnek a kreatív feltétek és keverékek.

A forró csokoládé feltét elkészítése hasonló a tejszínhab készítéséhez. De mivel a krémsajt sűrűbb állagú, egy kis tejet vagy tejszínt kell hozzáadnunk, hogy simára keveredjen. A kombináció tökéletesen sima és habos feltétet eredményez, amely ideális a forró csokoládé tetejére. Ha a krémsajtos keverékbe vaníliát vagy borsmentát keverünk, még mélyebbé és gazdagabbá válik a krémsajt.

(Daily Meal)

Nyitókép: Unsplash