Forró vajas rum

Forró vajas rummal a hideg esték ellen

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a forró vajas rumét.


Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál vanília
  • 4 cl sötét rum
  • 2,5 dl forrásban lévő víz
  • 1 fahéjrúd
  • tejszínhab

Elkészítés:

Öntsük egy nagy bögrébe a vajat, a barna cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a vaníliát és a rumot. Öntsünk forrásban lévő vizet a tetejére, majd alaposan keverjük össze. Ha kész, adjuk hozzá a fahéjrudat és tegyük rá úgy a tejszínhabot, hogy teljesen elfedje az egészet. A tetejét szórjuk meg szerecsendióval és/vagy fahéjjal és boldogan fogyasszuk el!