karacsony eloetelek

Finomságokat a fa alá! Gasztroajándékok hazai termelőktől

Még egy hetünk van, hogy beszerezzük az utolsó ajándékot is. Ha nincs ötletünk, a tuti befutó valamilyen gasztroajándék lehet, a különleges finomságoknak mindenki garantáltan örülni fog. Hogy megkönnyítsük a válogatást, megmutatjuk az Ínyenc Piactér kínálatából a kedvenceinket.Sörrajongóknak

kezmuves sor

Fotó: Ínyenc Piactér

Mivel a sörnek már csaknem akkora kultusza van, mint a borfogyasztásnak, néhány üveg kézműves sörrel nem lőhetünk mellé. Öt hazai kisüzemi főzde különlegességei közül válogathatunk, többek közt gyümölcsös aromájú, erősebb, búzából készült és IPA is megtalálható a kínálatban. Érdemes több különbözőt választani!

Egy kis luxus

Fotó: Ínyenc Piactér

A szarvasgomba értéke és népszerűsége az aranyéval vetekszik – csak épp sokkal ízletesebb. Ha szeretteink életébe egy kis luxust csempésznénk, és tudjuk, hogy imádják a különlegességeket, akkor válasszunk valamilyen szarvasgombából készült terméket, melyet a friss szarvasgombához hasonlóan utólag kell az elkészült ételekhez adni. Olajban eltéve, valamilyen zöldséggel keverve, olajként vagy épp pikáns szószként is megvásárolhatjuk.

Húsimádóknak

szarvaskolbasz

Fotó: Ínyenc Piactér

A Venison Gusto vadon élő vagy ridegen tartott állatok húsából készít hagyományos módszerekkel exkluzív minőségű szalámikat, sonkákat, kolbászokat. Mindegyikben kiemelkedően magas a hústartalom, mesterséges adalékanyag és tartósítószer viszont egyikbe sem kerül. A szarvas, az őz és a szürkemarha mellett olyan különlegességet is találunk a márka kínálatában, mint a vízibivaly.

Nassolnivaló

mendula magkeverek

Fotó: Ínyenc Piactér

Az édességek is népszerű ünnepi ajándékok, egyedibb és egészségesebb választás azonban, ha valamilyen magmixet adunk inkább. A Mendula termékeiben minden benne van, ami egy kis élvezetes nassoláshoz kellhet: édes aszalt gyümölcsök, pirított magvak és egy kis csoki. A ropogtatnivalók mellett magkrémeket és granolákat is találunk náluk.

Immunerősítő

homoktovisle

Fotó: Ínyenc Piactér

Ha szeretteink egészségére is ügyelnénk karácsonykor is, akkor is érdemes körülnézni az online gasztropiacon. Az immunredszer-erősítés legnagyobb szupersztárját, a homoktövist például mindenki ismeri, azonban legjobban hasznosuló, frissen préselt formájában is nem olyan könnyű hozzájutni. Kétféle termelő portékája közül is választhatunk, ráadásul különböző feldolgozási módok alapján. Aki úgy érzi, túl tömény lenne neki a jellegzetes ízű homoktövisvelőt inni, választhatja őrölve, lekvárba vagy szörpbe főzve, és a magjából kinyert olajat is érdemes fogyasztani.

Ajándékcsomagok

gasztro ajandekcsomag

Fotó: Ínyenc Piactér

Ha nincs kedvünk a válogatással bajlódni, és egy ízlésesen csomagolt pakkot szeretnénk kézhez kapni, akkor jó választás lehet egy komplett ajándékcsomag. Két méretben kapható és olajakat, szarvasszalámit, magmixet, lekvárt és egyéb finomságokat találunk benne. Ezekkel már tényleg csupán annyi a dolgunk, hogy odaajándékozzuk valakinek!Nyitókép: 123RF