Tengerparton álló nő

5 szakértői tipp a hajad nyári ápolására

Nyáron fokozottan vigyáznunk kell a bőrünkre. De mi a helyzet a hajunkkal? Bár nem beszélünk róla annyit, a nap káros hatással lehet a hajra és a fejbőrre is.Sam McKnight amerikai sztárfodrász szerint a Nap káros sugarai számos problémát okozhatnak a haj és a fejbőr számára, beleértve a hajszín kifakulását és a töredezett hajvégeket. A végeredmény pedig az lehet, hogy a hajunk száraznak és fénytelennek tűnik.

Sok mindent tehetünk azonban, hogy ezt megakadályozzuk.

1. UV-védő hajpermet

Egy ideális világban mindannyian távol tartanánk a hajunkat a Naptól, azonban tudjuk, hogy ez nem mindig lehetséges. McKnight szerint használjunk UV-védő hajpermetet, akár a városban, akár a tengerparton nyaralunk, a Nap és a páratartalom elleni védelem kulcsfontosságú.

2. Fejbőrolaj

A fejbőrolaj használata egész évben nagyon fontos, de különösen nyáron, amikor több időt töltünk a szabadban. A hajunk nyáron sokkal több mindenen megy keresztül, és egy mosás előtti fejbőrolaj segíthet a haj növekedésének támogatásában, valamint segíthet a haj helyreállításában. 7

Hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk ki a zuhany alatt. Kevesebb lesz a töredezés, a hajunk fényes lesz, nem fakul olyan gyorsan, és tovább tartja majd a formáját.

3. Alvás felkötött hajjal

Jonathan Van Ness, a JVN Hair alapító fodrásza azt ajánlja nyárra, hogy éjszaka hordjuk felkötve a hajunkat.

„Azzal, hogy alvás közben felhajtva hordod a hajad, távol tartod a hajvégeket a testhődtől. Ha belegondolsz, ha leengedve hordod a hajad, a hajvégek beszorulnak a vállad és az ágy közé. Ez nem csak alacsony hőhatásnak teszi ki a hajadat, de azáltal, hogy egész éjszaka forgolódsz, nagy súrlódást okozol a hajadon.”

Van Ness ehelyett azt tanácsolja, hogy a hajunkat a fejünk tetejére felkötve viseljük, és használjunk selyem párnahuzatot, mivel az nem vezet annyi hőt.

4. Intenzív hajkezelés

Talán kézenfekvőnek tűnhet, de nyáron minden eddiginél fontosabb, hogy intenzív kezelésnek vessük alá a hajunkat. Keressünk olyat, ami javít, mélyen táplál és erősít, és amit könnyű beépíteni a rutinunkba, tanácsolja McKnight. A nap ugyanis károsíthatja és kiszáríthatja a hajat, így a rendszeres kezelések segítenek, hogy a haj szuper állapotban maradjon.

5. Kondicionálás

Ha a nyár folyamán sokat járunk ki-be a medencébe, akkor a kondicionáló hajpermet kulcsfontosságú a haj védelmében. Van Ness azt tanácsolja, hogy nedvesítsük be a hajunkat, majd kenjük be kondicionálóval, mielőtt bemennénk a vízbe.

„A hajad olyan, mint egy szivacs, és nem fog annyi medencevizet magába szívni, ha kondicionáló van a hajadban. Ez különösen fontos, ha színezett hajad van, mivel a hajad sokkal porózusabb.”

(Marie Claire)

Nyitókép: Shutterstock