II. Erzsébet királynő

Erzsébet királynő csupán egy órát volt hajlandó Harry herceg gyerekével tölteni

Harry herceg és Meghan Markle két kisgyermekükkel utaztak az Egyesült Királyságba a királynő platina jubileumi ünnepségére, azonban a legkisebb örökös, Lilibet Diana nem sok időt tölthetett az uralkodóval. Ennek oka, hogy II. Erzsébet szigorú időkorlátot szabott meg az első találkozásra.


Harry herceg és Meghan nagyon visszafogottan viselkedett az ünnepi hétvége alatt, gyermekeiket pedig igyekeztek távol tartani a rivaldafénytől. Lányuknak akkor tartották első születésnapját, melyre többek között elhívták Zarát és Mike Tindallt a gyermekeikkel, valamint Katalin hercegnét és családját is.

Vilmos hercegék nem vettek részt az eseményen, egy korábbi cikkünkben írtunk részletesen ennek okairól.

II. Erzsébet királynő szintén találkozhatott dédunokájával, bár szokatlanul kevés időt töltöttek együtt. Az uralkodó többek között megtiltotta azt is, hogy képek készüljenek róluk és az első személyes időtöltésükről.

A találkozás mindössze egy órán át tartott, aminek királyi szakértők szerint főleg egészségügyi okai voltak. A 70 éve trónon lévő Erzsébet az utóbbi időben mozgásszervi problémákkal küszködött, így feltehetően tartalékolni akarta az energiáit az ünnepségre.

„Nagyon keményen dolgozott, hogy fenntartsa az erejét. Szerintem teljesen érthető, hogy a lehető legjobban tartalékolta az energiáját azokra az eseményekre, amelyeken részt akart venni, ha csak tehette. Egy kilencvenes éveiben járó emberről beszélünk, valamint egy kisbabáról. Láttuk, hogy mégis sikerült többször megjelennie a nyilvánosság előtt, és ez nagyszerű”

— mondta Jonathan Sacerdoti királyi szakértő.

A királynő uralkodásával már számos rekordot megdöntött, a platina jubileumi ünnepségeken pedig ismét történelmi csúcsot ért el. Eddigi eredményeiről egy korábbi cikkünkben lehet bővebben olvasni.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire