Harry herceg, Károly walesi herceg és Vilmos cambridge-i herceg érkezik az illegális vadvilági kereskedelemről szóló konferenciára a Lancaster House-ba 2014. február 13-án Londonban

Harry herceg nem hajlandó beszélni Vilmos és Károly herceggel való kapcsolatáról

Harry herceg a hét elején a hágai Invictus Games megnyitóján vett részt, de utazása során ellátogatott az Egyesült Királyságba is, hogy II. Erzsébettel találkozzon. Az NBC-nek adott interjúban izgatottan beszélt a nagymamájával való találkozásról, de Vilmos és Károly herceggel való kapcsolatáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Harry herceg és Meghan Markle a hét eleji utazása világszerte került a címlapokra, hol a pár az Invictus Games megnyitóján elcsattant nyilvános csókja miatt, hol pedig amiatt, mert kiderült, Harryék az Egyesült Királyságot is útba ejtették, hogy II. Erzsébetteltalálkozzanak.

Harry nemrég az NBC-nek adott hosszú interjút, melybenHoda Kotb műsorvezető arról kérdezte őt, hogy hiányzik-e neki a bátyja és az apja, mire ő így válaszolt:

„Nézze, úgy értem, jelenleg én itt vagyok, és ezekre a srácokra [az Invictus versenyzőire] és ezekre a családokra koncentrálok, és mindent, amit csak tudok, 120 százalékban megadok nekik, hogy biztosítsam, hogy életük legnagyobb élményét kapják. Én erre koncentrálok itt. És amikor elmegyek innen, hazamegyek, és a családomra koncentrálok, akik nagyon hiányoznak”

A királynőnél tett múlt heti magánlátogatása óta az a hír járja, hogy a királynő meghívta Harryt és Meghant a nyári platinajubileumi ünnepségekre.

Amikor azonban a júniusi hosszú hétvégére vonatkozó terveiről kérdezték, Harry azt mondta:

„Még nem tudom. Rengeteg dolog van, biztonsági kérdések és minden más. Szóval ez az, amit próbálok tenni, megpróbálom lehetővé tenni, hogy, tudod, hogy a gyerekeim találkozhassanak vele.”

Ahogy korábban mi is írtunk róla, Vilmos és Harry herceg kapcsolatáról az elmúlt években úgy tudni, nem túl szoros, Cambridge hercege pedig állítólag azt mondta Harry tavalyi Oprah-interjúja után, hogy távoli a viszony, mint mindig is volt.

Harry abban kitért a Vilmossal való kapcsolatára is, miután korábban egy interjúban elismerte, hogy voltak „jó és rossz napjaik", és azt mondta, hogy szerinte a bátyja „csapdába esett" a királyi pozíciójában. Bár sokan azt gondolták, hogy a két testvér „elássa a csatabárdot" idén nyáron, Vilmos 40. születésnapján, állítólag bátyja úgy döntött, nem hívja meg Harryt, miután úgy véli, hogy „új problémák egész sorát hozná magával", ha Harry és Meghan is részt venne az összejövetelen és úgy érzi, hogy Harry döntése, miszerint nem vett részt Fülöp herceg megemlékezésén, még több problémát okozott közöttük.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty images / John Stillwell - WPA Pool