Villára tekert mérőszalag

Egy apró változtatással könnyen leküzdheted a hasi zsírt

Egy új tanulmány segítségével megtudtuk, hogy lehetséges a hasi zsír csökkentése minimális ételváltoztatással és ehhez a mennyiséget nem is kell csökkentenünk.


Egyes zsíros ételek helyettesítése alacsonyabb zsírtartalmú alternatívákkal csökkentik a hasi zsírt és a testsúlyt, állapította meg az új tanulmány.

A tanulmányban résztvevő emberek anélkül fogytak, hogy csökkentették volna az ételfogyasztásukat, úgy, hogy csak kis mértékben változtattak az étkezésükön.

Erre remek példa, ha például a tejtermékeket alacsonyabb zsírtartalmú alternatíváikra váltjuk, illetve ,ha kevés zsírtartalmú húsokat fogyasztunk.

Egy másik javaslat az, hogy a magas zsírtartalmú nassolnivalókat, például a süteményeket és a kekszeket érdemes lecserélni alacsonyabb zsírtartalmú alternatívákra, például gyümölcsre, vagy magvakra.

Ezek a változtatások az értendben nemcsak a fogyást segítik elő, de segítenek csökkenteni a rossz koleszterinszintet és a vérnyomást is.

A következtetések 33 különböző randomizált, kontrollált vizsgálatból származnak, ami a tudományos kísérletezés arany standardja.

Dr. Lee Hooper, a tanulmány első szerzője így fogalmazott:

„A súlycsökkenés, amelyet akkor tapasztaltunk, amikor az emberek kevesebb zsírt ettek, figyelemre méltóan következetes volt - szinte minden vizsgálatban ezt tapasztaltuk. Azok, akik több zsírt csökkentettek, többet fogytak.”

Ennek a diétának nagy előnye, hogy egyáltalán nem igényel drámai eszközöket, sem lemondásokat. A tanulmányban résztvevő emberek ugyanis, akik fogytak, nem csökkentették a bevitt étel mennyiségét, csupán zsírszegényebb ételeket fogyasztottak.

Nyitókép: Photo by Diana Polekhina on Unsplash

(Psy Blog)