Az Oahu Ko'olau hegységen található Ha'ikū lépcső

Lebonthatják a Mennyország lépcsőjét

Túl sok volt a szemetelés Hawaii legismertebb lépcsőjénél, ráadásul balesetveszélyesnek is gondolják.

Lebonthatják jövőre a népszerű turistalátványosságnak számító, honolului Oahu Ko'olau hegységen található Ha'ikū lépcsőket, melyet a Mennyország lépcsőjének is szokás nevezni, írja a CNN. A lépcsővel kapcsolatos problémákat a Honolulu Városi Tanács ülésén vitatták meg, ahol lehetséges megoldásként szóba került az építmény lebontása.

A 2800 méteres hegyi ösvényen kanyargó, 3922 fokból álló lépcsőt, melynek legfelső fokáról a legjobb kilátás nyílik a helyiek szerint, eredetileg az amerikai haditengerészet építette az 1940-es években. 1987-ben a lépcsőket végleg lezárták a nyilvánosság számára, de ez nem akadályozta meg a túrázókat és a YouTubereket abban, hogy belopózzanak. Az évek során számos baleset történt a lépcsőknél, ráadásul az egyre több turista miatt a szemetelés száma is megnőtt, melyek befolyásolják a közeli lakosok életminőségét.

„A város már közel egymillió dollárt költött az adófizetői pénzből a lépcső folyamatos megújítására és a biztonsági intézkedésekre"

– mondta Brandon Elefante, a Honolulu Városi Tanács tagja.

A végső döntést Rick Blangiardi, Honolulu polgármestere hozza meg 60 napon belül, aki várhatóan jóváhagyja azt. A lépcső elbontása egymillió dollárból valósulhat majd meg.