Diána hercegné

Te láttad már? Ezek voltak Diána hercegné legikonikusabb fotói

Még 25 évvel a halála után is sorra jelennek meg soha nem látott képek Diána hercegnéről, melyek a pompáról és a divatosságról, vagy a mögöttük álló történetekről nevezetesek. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhányat a legikonikusabb fotói közül.


A felvétel 1981-ben készült, amikor a hercegné elaludt egy bemutatón. Természetesen a média azonnal felkapta a róla készült fényképet, mely alapján későbbiekben ráragadt a Csipkerózsika — Sleeping Beauty — becenév. Akkor a közönség még nem tudhatta, viszont pár nappal később érkezett a bejelentés, hogy Diána már várandós volt Vilmos herceggel.

1985-ben Diána hercegné egy rendezvényen együtt táncolt a világhírű színésszel, John Travoltával.

1987. április 9-én a hercegné kezet rázott egy AIDS-beteggel, amikor megnyitották az ezzel a betegséggel foglalkozó osztályt a Middlesex kórházban. Tettével enyhítette a járvány körüli tömeghisztériát, ami akkoriban teljesen felkavarta a közmédiát.

Di\u00e1na hercegn\u00e9 kezet r\u00e1zott egy AIDS-beteggel

Fotó: Getty

Az ikonikus bosszúruha, melyet a hercegné akkor vett fel, amikor férje, Károly herceg bejelentette, hogy viszonya van egy másik nővel. Az 1994-es kis fekete ruhát Christina Stambolian tervezte.

Diána hercegné Virgin Atlantic pulóvert viselve távozik a londoni Chelsea Harbour Clubból 1995. novemberében. Megjelenésével és stílusával meghatározó szerepe volt a divat alakulásában, ebben pedig lényeges szerepe volt annak is, hogy szabadon, saját igényeinek megfelelően alakította ruhatárát még akkor is, amikor a világ legtöbbet fényképezett személye volt.

Di\u00e1na hercegn\u00e9

Fotó: Getty

Nyitókép: Getty

Forrás: Vogue