charcuterie wreath

A legtrendibb karácsonyi előétel: hidegtálkoszorú

Az angolul charcuterie boardnak hívott felvágottas- és sajtos tálak már jó ideje az Instagram sztárjai, ráadásul néhány perc alatt és némi kézügyességgel ilyen karácsonyi hangulatú koszorúvá is formálhatjuk a hidegtálunkat. Ideális vendégvárók a kötetlen csipegetéshez. Megmutatjuk, mitől lesz nemcsak látványos, de finom is az alkotásunk.

A legegyszerűbb összetevőket is instakompatibilis alkotásokká varázsolhatjuk a karácsonyi vendégváráshoz, ha követjük a következő néhány szabályt és tippet.

  • Használj kerek tálcát vagy vágódeszkát

Mivel a koszorú kerek, így ajánlatos egy hasonló formájú alátétet választani. Ha rusztikus megjelenést szeretnél kölcsönözni táladnak, akkor egy szép, fából készült tálca is megfelel, máskor pedig, ha elegánsabb partit szervezel, akkor vegyél elő egy csillogó ezüsttányért. Érdemes odafigyelni az ilyen apró részletekre.

  • Kívülről haladj befelé

A legjobban úgy marad egyben alkotásod, ha kívülről befelé haladsz. A szimmetria megtartása érdekében kövess egy mintát, amíg el nem éred a kívánt vastagságot. Táladon nyugodtan vegyíts különböző ízeket és textúrák: helyezz rá gyümölcsöket, mogyorót, diót és persze zöldségeket a sajtok és a húsok mellé.

  • Merj zöldeket használni

Legtöbbször a névadó koszsorúhoz hűen formálják meg az ételt, ennek érdekében pedig elengedhetetlen különböző fűszernövények használata— írta a Real Simple. A rozmaringágak tökéletesek erre a szerepre, mert természetes hatást kölcsönöznek a tálnak. A kis rozmaringot helyezd el a húsok külső szélén, ettől igazán koszorúkinézete lesz, valamint megtartja a különböző részeket.

  • Találj ki valami apropót a művednek

Amennyiben egy karácsonyi koszorú az alap, akkor használj olyan piros kiegészítőket, mint a gránátalmamagok és a málna. Szerencsére néhány pácolt hús is beleillik a képbe, ilyen például a pepperoni szalámi és prosciutto is. A hézagokat nyugodtan töltsd ki piros és zöld szőlőszemekkel, hiszen ezek a legtöbb sajthoz jól passzolnak.

  • Ne feledkezz meg a desszertről

Amennyiben már egy másik fajta ételkülönlegességet terveztél húsok és sajtok felhasználásával, akkor helyezd át a technikát másik fogásra. Fontold meg egy desszertkoszsorú elkészítését, például különböző süteményekből, cukrokból vagy akár fagylaltból.