
Gyulladáscsökkentő, egészséges és finom – íme, a csirkés hummusztál
A csirkés hummusztál több szempontból is nagyszerű recept: egyszerűen elkészíthető, összetevőinek köszönhetően jótékony hatással bír, ráadásul végtelen módon variálható. A humusz, a zöldségek, az olívaolaj, a gyógynövények és a fűszerek segíthetnek a gyulladás elleni küzdelemben, a csirke pedig kiváló fehérjeforrás.
Ez is egy ízletes választás: Egy brokkolis csirke recept, ami kicsit sem unalmas
A recept első lépéseként csont és bőr nélküli csirkecombokat pácolunk olívaolaj, kömény és paprika keverékében. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk be a sütőbe a csirkét, ahol pillanatok alatt átsül. Ezalatt keverjünk egy citromos-fokhagymás vinaigrette-et, szeleteljük fel az uborkát és a hagymát, vágjunk félbe néhány koktélparadicsomot, és aprítsunk fel egy kis petrezselymet.
Gyakorlatilag kész is vagyunk. Vegyünk elő egy tálat, kenjük ki az alját bőséges hummusszal, tegyük rá a csirkét majd a felaprított zöldségeket és szórjuk meg petrezselyemmel. Végül locsoljuk le a vinaigrette-el, ízlés szerint pedig tálaljunk hozzá teljes kiőrlésű pitát.
Tuti tippek a következő sült csirke készítésedhez: 3 hiba, amit elkövethetsz a sült csirke készítésekor
Vegán hummusz tál falafellel.
Fotó: Shutterstock
Ahogy írtuk, a recept végtelenül adaptálható. Ha nem szeretjük a csirkecombot, használjunk sertésbélszínt, vagy bármilyen húst, ha pedig vegetáriánusok vagyunk, a tofu is tökéletes választás lehet.
Szinte bármilyen zöldség, ami kéznél van, működik. Fontos, hogy legalább egy ropogós zöldséggel egészítsük ki a textúrát, ha kihagyjuk az uborkát – a felaprított káposzta nagyon jól passzol az ételbe, akárcsak a vékonyra szeletelt paprika.
Forrás: Eating Well
Nyitókép: Shutterstock