Tilos a hűtőben tárolni ezt az élelmiszert
Valószínűleg nem mindenki tudja, hogy a csonthéjas gyümölcsöket, például a cseresznyét, az őszibarackót és a mangót nem érdemes a hűtőben tárolni, sőt. Bár azt hinnénk, hogy ott tovább eltarthatók, ez nincs így teljesen. A hűtőszekrény hideg hőmérséklete miatt ugyanis ezeknek az élelmiszereknek megváltozik az íze, szárazak és íztelenek lehetnek.
A szakértők javaslata alapján ezeket a gyümölcsöket érdemes inkább szobahőmérsékleten, a konyhapulton tárolnunk, írja a vince.hu.
Ha azonban már túlérettek a gyümölcsök, akkor valóban betehetjük őket a hűtőbe, hogy kibírják, míg elfogyasztjuk őket.
Kivételnek számít a cseresznye, amely jól bírja a hűtő hidegét. Sőt, ahogy az az alábbi videóban is látszik, érdemes a friss cseresznyét előbb jeges vízben lehűteni, majd utána betenni a hűtőszekrénybe, ezzel a módszerrel sokáig frissen tarthatjuk őket.
Nyitókép: Shutterstock / Pixel-Shot