Olasz likőr, jégkrémbe zárva
Az alábbi jégkrémhez mindössze négy összetevőre van szükség: limoncello, méz, teljes kiőrlésű görög joghurt és vékonyra szeletelt citrom.
Elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, a fagyasztás pedig néhány órát. Készítsünk előre többet, rakjuk el a fagyasztóba, és egész nyáron élvezhetjük őket!
A limoncello egy népszerű olasz likőr, amelyet általában vodkából, citromhéjból és cukorból készítenek. A recepttől függően lehet édes vagy savanykás. Általában hidegen, gyomorkeserűként szolgálják fel, de szódával keverve vagy koktélban fogyasztva is remekül szuper. A házi limoncello elkészítése általában körülbelül egy hónapig tart, de aki nem akar ennyit várni, könnyen megvásárolhatja a boltban is.
Bármilyen műanyag vagy szilikon jégkrém formák működik az elkészítésnél, ha pedig nincs, akkor kis papír poharakat és spatulákat érdemes használni.
Ha gyerekbarát jégkrémet készítenénk, a limoncellót limonádéra vagy akár citromlére is lecserélhetjük.
Összetevők
- 490 g sima, teljes kiőrlésű görög joghurt
- 85 g méz
- 2-2,5 cl limoncello
- 1 citrom, vékonyan felszeletelve, magjait eltávolítva
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük simára a joghurtot, a mézet és a limoncellót.
- Töltsük meg a jégkrémformákat: helyezzünk 1 vékony citromszeletet mindegyik formába az oldala mentén.
- Ha szükséges, öntsük át a keveréket egy olyan pohárba, amelynek kiöntője van a könnyű kiöntés érdekében. Osszuk el a joghurtos keveréket egyenletesen a jégkrém formák között.
- Fagyasszuk le a formákat 4 órán át vagy akár 3 napig.
Nyitókép: Shutterstock