egy nő meditál a karácsonyfa alatt

Karácsonyi jógapózok: csempéssz egy kis nyugalmat az ünnepi készülődésbe!

Minden csillogása és csodája ellenére tagadhatatlan, hogy a karácsony sokak számára stresszes időszak. A végtelen tennivalólisták, a zsúfolt társasági élet és az év végi munkahelyi nyomás inkább mániákussá, mint varázslatossá tehetik a decembert. De van egy ötletünk!


Az ünnepi edzés jelenleg trendi, és nem véletlenül. Az ünnepek közepette nehezebb időt szakítani az edzésre, pedig nem titok, hogy az izzadás remek stresszoldó, amire az év ezen mániákus időszakában szükség van.

Mi lenne tehát a legalkalmasabb alkalom arra, hogy megpróbáljunk időt szakítani egy pihentető és nyugtató gyakorlatra, amely még a szükséges zen-t is megadja? Próbáld ki a karácsonyi jógát! Az ünnepi jógagyakorlatok közé tartozhatnak a lassú, földelő nyújtások, vagy egy könnyű flow, amit az ünnepek alatt otthon is elvégezhetsz. Itt a remek alkalom arra, hogy elmélyülj kicsit a jógagyakorlásban. Mutatjuk a mi kedvenc karácsonyi pózainkat!

​1. Karácsonyfa póz

A vrksasana, vagyis a fa póz az egyensúlyt, a stabilitást és a belső erőt ápolja, tükrözve a karácsonyi hangulat lényegét. Képzeld el, hogy büszkén állsz, mint egy karácsonyfa, és tárt karokkal nyúlsz az ég felé. Ez a póz javítja az egyensúlyodat és a rugalmasságodat, valamint a mély és egyenletes légzésen keresztül földel.

​2. Cukornád póz

Ez a póz megnyújtja a test oldalait, és nagyszerűen felébreszti a végtagjaidat a kanapén való szunyókálás után. Ahogy a fejed fölé nyúlsz, képzeld el, mintha egy szökőkút lövellne felfelé és oldalra. Ha a nyújtás közben az egyenletes orrlégzésre összpontosítasz, a test és az elme ellazulhat és újraindulhat.

​3. Csillag póz

Egy mély hajlás egy emelkedő nyújtásba. Csatornázd be a belső gyermekedet, miközben magasabbra nősz és a csillagok felé nyúlsz. Hangolódj a légzésre, miközben úgy érzed, hogy a földdel összekapcsolódsz. A mellkasodnál imapozícióban tartott kezeiddel nyugalmat fogsz érezni, ahogy felemelkedsz és lábujjhegyen egyensúlyozol, az ég felé nyúlsz, és elengeded a stresszt és a feszültséget.

​4. Hógolyó póz

Nyugtató testtartás, amely gyengéden megnyújtja a hátat és a csípőt. A babapóz variációja, amely lehetővé teszi, hogy a homlokunkra és a szemöldökünk közötti térre irányítsuk a figyelmet, ahol a stresszt és a feszültséget tarthatjuk. Gyengéd, pihentető jellege miatt a hógolyó pózt addig tarthatjuk, ameddig csak akarjuk. Vegyél néhány lassú, mély lélegzetet az orron keresztül, miközben a csípőt finoman visszanyújtod a sarkak felé.

​5. Háromszögtartás

A háromszögtartás erősíti a lábakat, és segíti a test egyensúlyát és nyitottságát. Gyakran szerepel a jógában a hajlékonysági körökben, és nem véletlenül. A háromszögtartás kezdők és tapasztalt jógázók számára egyaránt nagyszerű, segíti az emésztést és enyhíti a szorongást, és emlékeztet minket arra, hogy értékeljük az áldásainkat.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images