
Minden, amit a kendermag jótékony hatásairól tudnod kell
A kender az emberiség történetében az élelemtermesztés kezdete óta jelen van, mégis kevesen tudnak számtalan jótékony hatásáról.
Szerencsére mára már számtalan felhasználási módját megtalálhatjuk és kedvünkre válogathatunk közülük a számunkra legkedvezőbbért. De lássuk, milyen kiváló hatásai vannak az emberi szervezet számára!
- mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, melynek előállítására az emberi szervezet nem képes
- a benne található fehérjék 65%-a biológiailag aktív globulin fehérje, edesztin és albumin
- tartalmaz K-, D-, E-, B- vitamint és vasat, magnéziumot, káliumot, rezet cinket, mangánt, foszfort
- Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat is tartalmaz
- hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
- növelni az antitestek termelődését
- a normál csontozat és fogazat fenntartásához
- a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, vagyis megakadályozza a szabadgyökök kialakulását
- az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a normál izomműködéshez
- részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
- elősegíti a vér normális koleszterinszintjének kialakulását
- szerepet játszik a sejtosztódásban
Kendermag termékek
Már három-négy evőkanál hántolt kendermag fedezi a napi ajánlott bevitelt a benne található ásványi anyagból, vitaminokból és mikroelemekből. Túrázás során, egész napos sporttevékenységek alatt vagy nehéz fizikai igénybevétel esetén ajánlott a fogyasztása.
Könnyen emészthető, könnyen felszívódik és ezáltal nagyon jól hasznosul a szervezet számára. Nagyszerű növényi alapú fehérje forrás sporttevékenységek vagy nehéz fizikai igénybevétel esetén.
Könnyen emészthető olaj, melynek fogyasztása a fent említett jótékony hatásokat váltja ki. Külsőleg is alkalmazható és így hatékony lehet különböző bőrbetegségek, például ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére.
Az Ínyenc Piacterén 7x30g-os kiszerelésű datolyás szeletet is vásárolhatsz, mely összetevői tartalmaznak csíráztatott arany lenmagot és homoktövis őrleményt is. Fogyasztása a feljebb már említett jótékony hatásokat váltja ki C-vitaminnal kiegészítve.
A vállalkozást azzal a céllal indították, hogy a szuper élelmiszerek között is a legszuperebbet visszahozzák a magyar lakosság konyhájába, asztalára, mindennapi étkezésébe.
De miért is?
A válasz igen egyszerű: Mert nem található még egy ilyen komplex élelmiszer, ami őshonos hazánkban és az összetétele (fehérje, mikroelemek, esszenciális zsírsavak) ennyire pozitív hatással lenne az egészségünkre.
Céljuk: Az emberek életét leegyszerűsítve egészségesebbé tenni. Egyszerűbb képlet szerintük nem létezik: minden nap fogyasszon el 20-30 g hántolt kendermagot. Dióra hasonlító ízvilága miatt lehet magában, vagy bármihez keverni.
Nyitókép: Shutterstock