egy piros rúzsos, barna hajú frufrus fiatal nő

Vajon jól állna a frufru? Ez a 6 pont segít a döntésben

Valószínűleg már legalább egyszer te is elgondolkodtál a kérdésen, hogy merj-e frufrut vágatni magadnak. Nem csoda, hogy tépelődsz, onnan már nincs azonnal visszaút.


Bár egyesek számára talán nem hangzik nagy dolognak, a frufru levágása valójában elég fontos döntés. Elvégre teljesen megváltoztatod a külsődet, és mi lesz, ha utána nem is tetszik? Itt nem lesz visszavonás opció. Hogy segítsünk neked a nagy kérdés eldöntésében, összegyűjtöttünk néhány megfontolandó dolgot a frufruviselés kapcsán.

​1. Meglepetés! A frufru nem mindig néz ki tökéletesen

A frufru magas karbantartási igényű. Ha azt szeretnéd, hogy szép legyen, készülj fel arra, hogy időt kell rá fordítani. Minden reggel formázni kell, edzés közben meg kell szelídíteni, és optimális hosszban kell tartani a legjobb eredmény érdekében.

​2. A frufrud gyorsabban fog nőni, mint gondolnád

Elkészült a gyönyörű frufrud, néhány hétig élvezed, aztán rájössz, hogy már nem is olyan, mint régen. Valószínűleg túl hosszúra nőtt, hiszem sokkal gyorsabban nő, mint gondolnád. Hogy ne lógjon a szemedbe, tervezd be, hogy 2-3 hetente levágod.

​3. Ne vágj saját frufrut!

egy sz\u0151ke n\u0151 frufrut v\u00e1g mag\u00e1nak oll\u00f3val

Fotó: Getty Images

Bármennyire is csábító, hacsak nem vagy profi fodrász, ne vágd vagy trimmeld le magadnak a frufrudat tompa ollóval, különösen, ha ez az első alkalom. A szép frufru vágása különleges technikát igényel, amit egy profi fodrász sokkal jobban el tud végezni.

​4. Göndör haj dilemma

Lehet göndör hajjal is frufrud, de készülj fel arra, hogy még több időt kell töltened a frufrud formázásával és egyenesen tartásával.

​5. A frufrud gyorsabban fog zsírosodni

Ez rossz hír − de a jó hír az, hogy a mosdókagylóban is megmoshatod a frufrudat a gyorsaság érdekében.

​6. Nem a frufru levágása a probléma, hanem a lenövesztése!

Eljön majd az idő, amikor le akarod növeszteni a frufrudat. Bár a hajunk viszonylag gyorsan nő, a frufru teljes lenövesztése a világ leglassabb folyamatának tűnhet. De ne aggódj, lehetsz stílusos, miközben növeszted a frufrudat, a fenti videóban találsz is pár inspiráló példát ehhez.

Forrás: Luxyhair

Nyitókép: Getty Images