erzsebet kiralyno karacsonyfa elott ul

Ez lesz a karácsonyi vacsora menüje Erzsébet királynőnél

Minden elegancia és luxus mellett a királyi család karácsonyi asztalra a lehető legegyszerűbb fogások kerülnek a palota egykori séfje szerint. Nagyon egyhangú, a szakács szavával élve elég unalmas lesz az ünnepi lakoma.Ez lesz az első szenteste, amit a királyi család Fülöp edinburgh-i herceg nélkül fog eltölteni. A hagyományokat szigorúan követő II. Erzsébet királynő azonban nagyon várja az ünnepet, hiszen tavaly a vírus keresztbe húzta számításait.

Egy egykori séf a palotában, Darren McGradyúgy nyilatkozott a királynő szokásairól, hogy a templomi mise után salátát és homárt vagy garnélát fogyasztanak. A főétel a szokásokhoz híven pulyka lesz a jellemző körettípusokkal. Állítása szerint ilyenkor a konyhában három óriási pulyka készül. Egy a családnak, a második a több mint száz fős személyzetnek, az utolsót pedig átszállítják egy bölcsődébe a gyerekeknek.

Az utóbbi időben az orvosai megkérték az uralkodót, hogy ne fogyasszon alkoholt, ez azonban az etikett betartása mellett nehéz feladat. Karácsonykor egy pohár ünnepi ital elfogyasztása kötelező, amiről így nem tudni, mi lesz, vagy lesz-e egyáltalán.


Nyitókép: GettyImages