Egy ember szív alakú ledvilágítást tart a mellkasánál

Ez a finom nassolnivaló rendbe hozza az emberek koleszterinszintjét​

A koleszterinszint mérése nagyon bonyolult, ugyanis van jó és rossz fajtája is ennek az anyagnak. Amennyiben nincs kiegyenlítve a kettő, súlyos szívproblémák fordulhatnak elő. Alábbi cikkünkben egy olyan ízletes és egészséges nassolnivalót mutatunk be, ami tökéletes a koleszterin csökkentésére.


Az emberek többsége nem is tudja pontosan, hogyan működik a koleszterin, mi az, és hogy hogyan kell mérni. Egyrészről a koleszterinnek van jó és rossz változata, melyeket a szervezet egyaránt termel. Ahhoz, hogy fenntartsuk a szerveink törékeny egyensúlyát, fontos tisztában lennünk a belső folyamatokkal.

A koleszterin egy szivacsos állagú anyag, amely a test minden sejtjében megtalálható. Két típusát különböztetik meg a szakértők, az egyik az az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) a másik pedig a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL). Az LDL gyakran megakad a véráramban, mely súlyos szövődményekkel járhat, a HDL feladata pedig, hogy a felesleges LDL-t felvegye, majd a májba juttatva kiszűrje a szervezetből.

Akkor van probléma, amikor az LDL-koleszterinből annyira sok van, hogy nem tud annyit kiszűrni a társa, vagy ha túl kevés van a HDL-ből. Szerencsénkre számos olyan élelmiszer létezik, melyek ki tudják egyenlíteni koleszterin szintjét. Ezeket mindenképp sokat érdemes fogyasztani, hogy elkerülhetők legyenek az esetleges problémák.

Az ilyen fogyasztanivalók közé tartoznak a különböző gabonafélék, főleg a zab, melynek magas a rosttartalma. Ez olyan bevonatot hoz létre a vékonybélben, amely megakadályozza, hogy a koleszterin a véráramba kerüljön, így pedig hatékonyabb az LDL csökkentésében.

Ennek értelmében a legjobb nasi, melyet magas koleszterinszinttel rendelkező emberek fogyaszthatnak, az a zabos energiagolyó. Nagyon könnyű az elkészítése, valamint egyszerűen fel lehet dobni ízletes, mégis vegán, magas fehérjetartalmú, gluténmentes vagy bármilyen extrával. Ha vasárnap délután pár perc alatt elkészíti az ember, akkor egész hétre megvan a nassolnivalója, melyhez bármikor hozzányúlhat.

Így készül: