Epres, nyári saláta egy tálban

Könnyű nyári saláta receptek, amiket bátran tálalhatunk

Bár semmi gond nincs a caprese saláta paradicsom, mozzarella és a bazsalikom időtlenül finom kombinációjával, mi most mégis két extrább verzióját hoztuk el, amit a nyáron bátran tálalhatunk vendégeinknek, ha már úgyis tombol a gyümölcsszezon. Lássunk hát két könnyű nyári saláta receptet!


Őszibarackos caprese saláta

Hozzávalók:

  • ½ csésze fehér balzsamecet
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 őszibarack, hűtve
  • 2 sárgabarack, hűtve
  • két zacskó mozzarella
  • 10 friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Egy zárható tetejű üvegben keverjük össze az ecetet és az olívaolajat. Csavarjuk rá a fedelet, és jól rázzuk össze. Helyezzük a hűtőbe. Az öntetet előre is elkészíthetjük, és az üvegben a hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolhatjuk.

2. Távolítsuk el a magokat az őszibarackról, és vágjuk a gyümölcsöt ½ hüvelyk vastag szeletekre. Ha szükséges, csepegtessük le a mozzarellát, és egy törlőkendő segítésével tapogassuk szárazra. Éles késsel vágjuk ¼ hüvelyk vastag szeletekre.

3. Egy tálalótálon díszesen rendezzük el az őszibarack- és mozzarella-szeleteket. Szórjuk rá a bazsalikomleveleket, locsoljuk meg az öntettel, és ízesítsük a sóval és borssal.

Avokádós, epres caprese saláta

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze balzsamecet
  • 1 tálca szeletelt eper
  • 1 tálca félbevágott cseresznye- vagy koktélparadicsom
  • 1 zacskó mini mozzarella golyócska
  • 1 érett avokádó kimagozva és felkockázva
  • egy marék bazsalikom levél tépve vagy apróra vágva
  • extra szűz olívaolaj a locsoláshoz
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


1., Egy kis lábasban közepes lángon forraljuk fel a balzsamecetet. Keverjük meg, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és pároljuk addig, amíg az ecet besűrűsödik, kb. 8-10 percig. Tegyük félre hűlni.

2., Helyezzük az epret, a paradicsomot, a mozzarellát, az avokádót és a bazsalikomot egy tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, és bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Óvatosan forgassuk össze. Csepegtessük meg a balzsamecettel és már tálalhatjuk is.


Nyitókép: Shutterstock

(PureWow)