Körömágybőrét fapálcával visszatoló női kéz

Valószínűleg te is helytelenül távolítod el a körömágybőrödet

Az alábbi 4 egyszerű lépés sokkal szebb végeredményt hoz.

Az olyan trendeknek köszönhetően, mint az orosz manikűr, egyre többen akarják teljesen eltávolítani a körömágybőrüket. Ez a bőr azonban nem véletlenül van ott, célja a fertőzéseket okozó baktériumoktól való védelem. Éppen ezért olyan fontos a helyes eltávolítás. Ezt mutatjuk meg alább.

A körömágybőr a körömlemez tetejére nőtt bőr, vagyis ha a köröm tövét festjük, akkor ezen a bőrön festünk át. Az eponychium proximális redője azonban az a vastagabb bőr, amely minden egyes körmöt bélel – ez a gyakran kutikulaként emlegetett rész.

Ha a bőr még mindig az ujjakhoz tapad, akkor az a körömágybőr, és nem ajánlott eltávolítani. De ha a körömlemezhez tapad (és ezért elhalt), akkor eltávolítható, mivel gátolhatja a manikűr minőségét. A körömlemezen lévő kutikula valószínűleg fehér színű lesz.

A körömágybőr visszatolásával felfedjük a körömlemezen maradt körömágybőrt. A kutikula kulcsfontosságú az egészséges köröm szempontjából, ezért fontos az épen tartása. Ha rendezetlennek vagy ápolatlannak tűnik, akkor érdemes körömágybőr olajat használni rendszeresen.

Ha mindenképpen el akarod távolítani a kutikulát, érdemes szakemberhez fordulni és nem házilag végezni azt. Ha mégis mi magunk fogjuk csinálni, akkor az alábbi útmutató alapján dolgozzunk:

1. Körömágybőr puhító

Ahogy a nevében is benne van, felpuhítja a kutikulát, amelyet így könnyebb eltávolítani. Ha nem akarunk extra terméket vásárolni, áztassuk be a kezeinket a vízbe, hogy felpuhítsuk a körömágybőrt. Ezt azonban ne tegyük abban az esetben, ha gél lakkot fogunk alkalmazni, mivel ez befolyásolhatja a gél tapadásának hatékonyságát, és ezt követően idő előtti kopást okozhat.

2. lépés: Toljuk vissza a kutikulát

A drogériában kifejezetten ehhez a lépéshez szükséges fapálcikát vásárolhatunk, mellyel óvatosan kezdjük el visszatolni a kutikulát, hogy felfedjük a körömlemezen maradt körömágybőrét. Ezután kezdjük el óvatosan lenyomni és leemelni a körömágybőrt a körömlemezről- Könnyedén le kell jönnie, anélkül, hogy bármilyen csipeszre lenne szükség az eltávolításához.

3. Csipesz

A csipesszel ne távolítsuk el a teljes kutikulát, mert így a köröm nyitva marad és hajlamos a fertőzésre, csak a felesleges, a körmök oldalán lévő bőrrészt csipkedjük le óvatosan.

4. Körömágybőr olaj

A jó körömágybőr ápolás utolsó lépése a körömágybőr olaj, mely sokat javít a körmök állapotán. Minél következetesebben használjuk, annál kevesebbet kell majd bíbelődni a körmök körüli száraz bőr eltávolításával.

(Marie Claire UK)

Nyitókép: Shutterstock