Egy nő és a kutyája összebújnak

4 jele annak, hogy a kutyád erősen kötődik hozzád

Bár a legtöbb esetben elég egyértelmű, ha a kutyánk kedvel minket: a nyalogatás a csóválás és az ugrálás is ennek a jele. Azonban akárcsak az emberek között, úgy az állatok között is akadnak introvertáltabb kutyusok, akiknél nehezebb megállapítani, hogy kötődnek-e a gazdijukhoz. Íme pár jel, ami egyértelműen ezt jelzi számunkra!


1. Szagolgat

A kutyák a szaglásukat használják arra, hogy felfedezzék és értelmezzék a környezetüket. Ha a kutyusod szokott szaglászni téged, azzal határozottan azt jelzi, hogy örül, hogy újra lát téged. Mivel mindannyiunk illata egyedi, így a kutyák a szaglással győződnek meg róla, hogy tényleg mi vagyunk a gazdik.

2. Az ajtóban üdvözöl

Ez egy elég egyértelmű és erős jele annak, hogy a kutyád kötődik hozzád. Persze a köszönését az ajtóban motiválhatja a séta, jutalom falat, vagy a játék is, de a kötődés erős jele is egyben. Ha a kutyád az ajtóban ülve üdvözöl téged, akkor örül, hogy újra lát.

3. A közeledben, vagy melletted alszik

A kutyák még alvás közben is védik magukat a potenciális ragadozóktól. Szabadon jellemzően a „védekező pozíciónak" nevezett helyzetben alszanak. Alvás közben a legsebezhetőbbek az állatok, így érthető, hogy ösztönösen védeni próbálják közben magukat. Ha a kutyád azonban úgy dönt, hogy melletted alszik, az azt jelenti, hogy bízik benned és a falkája tagjaként tekint rád.

4. Követ téged

A The Kennel Club of the U.K. szerint:

„Ha a kutyád mindenhová követ téged, az annak a jele, hogy bízik benned, szeret téged, és biztonságban érzi magát.”

Mivel a kutyák szociális állatok, jellemzően élvezik az emberi társaságot, még a visszafogottabb, antiszociális kutyák is. Tehát ha a kutyád szobáról szobára követ téged, az annak a jele, hogy szeret téged és kötődik hozzád.

man sitting beside dogPhoto by Xan Griffin on Unsplash

Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)