Hangulatos nappali

Ezeket a színeket nem hagyhatod ki a lakásodból 2024-ben

6 színárnyalat lesz trendi jövőre.

A Business Insider színszakértőket kérdezett arról, milyen színek lesznek népszerűek a lakástrendben 2024-ben. Mutatjuk.

1. Klasszikus farmerkék

A farmer kék által árasztott jó hangulatot nehéz felülmúlnia bármilyen árnyalatnak. Fontos tudnunk, hogy milyen színekben érezzük jól magunkat egy térben, a farmer kék pedig igazán kényelmessé és békéssé teszi az otthonunkat.

2. Nyugtató zöld

A nyugtató, természet ihlette zöld szín remek választás lehet a lakásban. Ez a szín – főleg, a bútor- vagy kiegészítőszövetekben, festett falfelületekben, illetve konyhai vagy fürdőszobai szekrényekben használva – kiegészítheti a hideg és meleg árnyalatokat, és akár nosztalgiára vagy modernségre is utalhat. A mély zsályazöld extrán jól passzol az antik bútorokhoz.

3. Serkentő narancs

A narancssárga tökéletes árnyalat lehet egy otthoni kondi szoba vagy edzőterem számára, élénkítő fényereje miatt. Nagyon erős és energikus szín, a sárgához és a piroshoz hasonlóan nagyon figyelemfelkeltő lehet, ami segít a fókuszálásban.

4. Relaxációt segítő levendula és padlizsán

Jövőre is népszerűek lesznek az olyan nyugtató színek, mint a levendula vagy a padlizsán. A levendula és a padlizsán különösen jó választás a hálószobába, mivel nagyon nyugtató színek, amelyek növelhetik a pihenést és a relaxációt.

5. Nyugodt fehér

Bár az erőteljes fehérek egyre inkább elhalványulnak, a szín meleg változatai egyre népszerűbbek, emellett jól párosíthatók hideg és meleg színekkel, de semleges háttérként is használhatók földszínű és mélyebb színű bútorokhoz.

6. Fa árnyalatok

2024-ben a világosabb fa tónusok kerülnek előtérbe, ebből is a világosabb verziók, például a fehérrel vegyített homokszín.

Fotó: Shutterstock