sárga pulóver

Egy színszakértő elárulta, mikor milyen színeket érdemes viselned

A TikTok-ot éppen felrobbantja a színelemzés, és mindenki azon pörög, hogy milyen hatással vannak a színek a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális állapotunkra.


Az Insider Michelle Lewis színpszichológiai szakértővel beszélgetett arról, hogy milyen előnyökkel jár, ha bizonyos színeket bevezetsz a ruhatáradba.

​A piros felpörget

piros pulcsis, feh\u00e9r szokny\u00e1s l\u00e1ny az \u0151szi parkban h\u00e1tran\u00e9z l\u00e9p\u00e9s k\u00f6zben

Fotó: Shutterstock


Lewis szerint a piros a cselekvés és a testiség színe, és viselése energiát ad, ha kimerültnek érzed magad, vagy ha egy hosszú naphoz extra lökésre van szükséged. Segíthet felébredni, fenntartani a figyelmünket, és még a pulzusszámunkat is megnövelheti.

​A narancssárga kiegyensúlyozottá tesz

Ha egyensúlyt keresel a mindennapokban, narancssárgát mindenképp viselj! A narancssárga árnyalatok leginkább a megszokott otthoni környezethez társulnak, és képesek lehetnek a testet nyugodt és kiegyensúlyozott állapotban tartani. A szervezetünk narancssárga fényt vesz fel napfelkeltével is, ami segít nyugodt módon felébreszteni mindent.

​A sárga örömöt és a reményt hoz

Lewis szerint a sárga szín viselése boldogabbá tehet. A sárga az a szín, amely a szemünk pálcikáit és csapjait a legjobban izgatja, a sárga az idegrendszer pszichológiai alapszíne. Segíthet abban, hogy vidámnak, reménnyel telinek érezd magad, vagy hogy jobban tudj a jövőre koncentrálni.

​A kék szín ellazít

k\u00e9k pulcsiban egy sz\u0151ke n\u0151 bevet otthon

Fotó: Shutterstock


A kék az elme pszichológiai alapszíne, mondta Lewis. Viselése segíthet lecsökkenteni a szívverést és a vérnyomást, árnyalatainak nyugtató hatása van. A világosabb kékektől gyakran a nyaralásra asszociálunk, ami szabadabb elméhez vezet. A sötétebb kékek mélyebb gondolatokat idézhetnek elő, ami szintén elősegítheti a nyugalmat és a pihenést.

​A rózsaszín ruhák kényelmet és puhaságot sugallnak

Ez a legjobb ruhatárválasztás, ha kényelemre és puhaságra vágysz. Akkor is hasznos, ha a dolgok nőiesebb oldalát keresed.

​A zöld árnyalatai egyensúlyba tesznek

A nyugtató hatás érdekében érdemes több zöldet beépíteni a ruhatáradba. A zöld kiegyensúlyozza a másik három alapszínt: a pirosat, a sárgát és a kéket. Más szóval a homeosztázis állapotába hozhat, megnyugtat, felemel.

​A lila a spiritualitással és a kapcsolattal áll összefüggésben

lila pulcsi l\u00e1ny k\u00f6nyvvel \u00e9s tollal a kez\u00e9ben nevet

Fotó: Shutterstock


Lewis szerint az ibolya az utolsó szín a látható fényspektrumon, és leginkább a spiritualitással és a kapcsolatokkal társítják. A lila viselésének megvan az ereje, hogy segítsen mélyen kapcsolódni más emberekhez vagy dolgokhoz.

​A magenta bátrabbá tesz

A magenta egy véres csatáról kapta a nevét: a második olasz függetlenségi háború idején a francia és olasz erők legyőzték Ausztriát az olaszországi Magentánál. A magenta a forradalom színe, és cselekvésre sarkall.

Nyitókép: Shutterstock