Férj és feleség fogják egymás kezét az esküvőjükön

Ahány ház, annyi szokás — Ezek a legfurcsább esküvői tradíciók szerte a világon

Megölnétek egy kiscsibét a lagzi időpontjának kitűzése előtt? Kínában igen. Alábbi cikkünkben ehhez hasonló furcsaságokat gyűjtöttünk össze a világ különböző országaiból.


1. Nászéjszakai dörömbölés

Na nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. Franciaországban a hagyomány szerint a rokonok és a baráti társaságok összegyűlnek a friss házasok lakása előtt, és edényekkel kezdenek csörömpölni az ablakuk alatt. A férjnek és a feleségnek pedig természetesen nem szabad elküldeni a vendégeket, hanem italokat és harapnivalókat kell felszolgálniuk.

2. Döglött halat a vőlegénynek

Dél-Koreában úgy vélik, ahhoz, hogy a vőlegény a lehető legjobban felkészüljön a házas emberként töltött első éjszakájára feleségével, ahhoz barátainak döglött halakkal és bambuszrudakkal kell ütögetniük a lábát.

3. Felkészítés minden borzalomra

Skóciában a násznép ragacsos, undorító anyagokkal önti le a jegyespárt, majd a feleséget egy közelben lévő fához kötözik. A barbár szokásnak tűnő rituálét valószínűleg nem sok fiatal szeretné átélni élete legszebb napján, viszont azért csinálták ezt a régi időkben, hogy minden borzalomra felkészítsék a szerelmeseket.

4. Egy házasságban vannak szomorú pillanatok is. Nem árt gyakorolni!

Kínában a nagy nap előtt a menyasszony és a női rokonok egy hónapon keresztül sírnak minden nap, egy órán át. Ez a hagyományos szertartás eredetileg a jó házasság vagy az esemény üdvözlését jelentette, és jelenti is még most is némely háztartásban.

5. Kiscsibegyilkosság?!

Egy kiscsibe

Fotó: Unsplash/Afra Ramió

Kínában és Mongóliában létezik egy ősi rituálé, mely során azok a párok, akik házasodni szeretnének, kést ragadnak, majd megölnek egy élő kiscsibét. Ha a holttestben egy épp és egészséges májra bukkannak, akkor hivatalosan is kitűzhetik az esküvő időpontját. Ha nem lelnek egészséges szervet, akkor addig kell folytatniuk, míg szerencsével nem járnak.

6. Ha valahol csók csattan, lesz ott több is

Svédországban, ha a vőlegény elhagyja a termet, akkor minden férfi a násznépben sorba állhat, hogy csókot kapjon az újdonsült feleségtől. Ugyanez igaz fordítva is, hiszen amennyiben a pár női felének kell kimennie a mosdóba, akkor a lányok csókolhatják meg a vőlegényt.

7. Az anyós segít

Végezetül pedig egy afrikai szokás, mely fölött nem tudunk napirendre térni. Néhány törzsben jellemző, hogy a csoport vénje, vagy az egyik anyós a fiatal párral tart a nászéjszakán, hogy kitanítsa őket, hogyan töltsék el az első közös estéjüket.

Nyitókép: Unsplash/Jeremy Wong Weddings

Forrás: ScoopWhoop