Kültéri kávézó Berliben

Reggeli luxusékszerek és földönkívüliek közt  - 5 lenyűgöző és egyedi kávézó a világból

Képregény-univerzum, földönkívüliek, reggeli a Tiffany's ékszeráruházban. 5 egyedi kávézót mutatunk be a világ különböző pontjairól.


1. Note Coffee, Hanoi, Vietnám

Ahogy Tajvan a buborékteájáról híres, úgy Vietnam a kávéjáról. A híres vietnami tojás kávét kortyolgatni vágyók számára a legjobb hely a vietnámi Hanoi legaranyosabb kávézója, a Note Coffee Hanoi.

Hanoi-ban több ezer kávézó található a főutak mentén és minden sarkon, de a Note Coffee másfajta élményt kínál. Attól a pillanattól kezdve, hogy belép az ember, a Note Coffee csapata sugárzó mosollyal és barátságos integetéssel fogadja.

A hely különlegessége, hogy a világ minden tájáról érkező látogatók által itt hagyott, több százezer jegyzet díszíti a falait, négy emeleten keresztül. A legtöbb cetlin inspiráló idézetek és életre szóló tanulságok olvashatók, melyeket nézegetve könnyen több órát is el lehet tölteni a kávézóban barangolva.

2. HR Giger Bar Museum, Gruyéres, Svájc

Ezt a kávézót azok számára találták ki, akik rajonganak a földönkívüliekért. Az Oscar-díjas HR Giger által tervezett bár bútorai, lámpái és falai földönkívüliek csontvázaira és csigolyáira emlékeztetnek. A belső dizájn miatt azonban sokan úgy érzik, mintha az Alien című filmben lennének. A kávézó kitűzött koncepciója szerint az itt étkező emberek érezzék magukat úgy, mintha egy űrhajóban lennének.

3. The Blue Box Cafe, New York, USA

A new yorki Fifth Avenue-n lévő áruházban 2017-ben nyitott kávézó lehetővé teszi a márka rajongói számára, hogy Audrey Hepburn nyomdokaiba lépjenek, aki az Álom luxuskivitelben című film nyitójelentében hasonlóan tett. A finom reggeli fogyasztása közben a legnagyobb gyémánt és drágaköves ékszerválaszték között nézelődve egyedi élményben lehet részünk.

4. Cafe Yeonnam Dong 239-20, Szöül, Dél-Korea

A kávézóba besétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy rajzfilmrajzba léptünk volna be. Attól a pillanattól kezdve, hogy átlépjük a kávézó küszöbét, képregény rajzok fogadnak, amelyek az egész belső teret beborítják, a falakon és a padlón át a bútorokig és az edényekig, így teljesen olyan érzés járhat ár, mintha egy titkos bejáratot találtunk volna egy irreális képregény világba.

5. Café in the Crypt, London, Egyesült Királyság

Ahogy a neve is mutatja, a kávézó a St. Martin in the Fields templom kriptájában található, a forgalmas, nyüzsgő nyugati utcák alatt elrejtve, fejünk felett boltíves mennyezettel, és ősi sírkövekkel alattunk.

Nyitókép: Shutterstock