Szempillaspirálozó nő

Az 5 legjobb szempillaspirál érzékeny szemre

A legjobb szempillaspirál megtalálása az érzékeny szeműek számára nehéz feladatnak tűnhet, hiszen még azoknak sem könnyű néha megtalálnia a megfelelő terméket, akiknek minden festéket jól bír a szemük.

A tökéletes szempillaspirál mindent tud: hosszabbít, göndörít, volument ad, könnyen eltávolítható és nem pereg le könnyen. Ez elég idealisztikus felfogás, valljuk be, még a TikTok legújabb trendje szerint sem kombinálható mindez egyetlen termékben. Ha ehhez még hozzátesszük azt is, hogy valakinek érzékenyebb a szeme, ezért kisebb választékból kell megtalálnia a megfelelő szempillaspirált, tényleg nem tűnik könnyűnek a helyzet.

Azonban az egyre növekvő számú innovatív formuláknak hála, melyeket az irritált szemek figyelembevételével terveztek, a lehetőségek jó része ma már mindenki előtt nyitva áll.

Az érzékeny szemek szokásos jelei közé tartozik a szemhéjak vagy maguk a szemek kipirosodása, könnyező szemek, viszketés vagy égés, duzzadt szemek és a homályos látás, mondja Dr. Ashley Brissette, New York-i szemészorvos. Ha ezek bármelyikét tapasztaljuk, az azt jelentheti, hogy érzékenyek vagy akár allergiásak is lehetünk a szemsmink összetevőire.

A leggyakoribb szóban forgó allergének általában a szintetikus illatanyagok, a parabének, a ftalátok, a kőszénkátrány (amelyet korlátozott koncentrációban használnak), a polietilénglikol (sűrítőanyag) és a formaldehid – utóbbi amely már nem annyira gyakori, de még mindig megtalálható bizonyos formulákban.

Noha nehéz általánosítani, hogy mely összetevőket érdemes kerülni, van néhány stratégia, amit kipróbálhatunk. Kezdetnek keressünk szemészorvos által tesztelt, hipoallergén szempillaspirált, amely kiváló biztonsági tesztekkel rendelkező, érzékeny bőrre is biztonságos. Brissette emellett azt is tanácsolja, hogy lehetőség szerint kerüljük a vízálló formulát, mert olyan nehéz lemosni, hogy a végén még húzzuk és rángatjuk a szemhéj érzékeny bőrét és a szempillákat, ami károsodást és irritációt okozhat.

Azon túl, hogy nem súlyosbítja a szemszárazságot, a legjobb érzékeny szemre való szempillaspirálnak dúsítani, hosszabbítani és volument adni is tudnia kell. Ez nem könnyű feladat, de íme 5 gyengéd formula, amelyek valóban mindent megtesznek.

Legjobb összességében: La Roche-Posay Toleriane Extension Waterproof Lengthening Mascara

A La Roche-Posay az érzékeny bőrre kíméletes bőrápolásra specializálódott, így nem nagy meglepetés, hogy a márka kiváló hipoallergén szempillaspirált kínál, akár még vízálló változatban is. A formula polimerjei segítenek szétválasztani és definiálni a szempillákat, és elég gyengéd a kontaktlencsét viselők számára is.

Előnyök: A kevés vízálló formula egyike az érzékeny szeműek számára.

Hátrányok: Speciális szemsminklemosót igényel

Legjobb drogériás: L'Oréal Paris Intense Volume szempillaspirál.

Ez a megfizethető árú TikTok szenzáció, amely ricinusolajat használ a szempillák dúsításához, hatékonyan bevonja a szempillákat a gyökerektől a végükig anélkül, hogy nem teszi őket keménnyé.

Előnyök: Megfizethető

Hátrányok: A pálca elég vaskos, ami az alsó szempillák felvitelét nehezebbé teszi.

Vízálló: Nem.

Legjobb göndörítő: Fenty Beauty Full Frontal Volume Lift And Curl szempillaspirál

A tiszta összetevőlistával, amely nem tartalmaz semmi olyat, ami irritációval és érzékenységgel kapcsolatos, ez a lifting és göndörítő hatású szempillaspirál egy álom az érzékeny szeműek számára. A lapos kefe hatékonyan göndöríti a szempillákat és növeli a volument, a formulája pedig olyan könnyű, hogy alig érezni, hogy egyáltalán szempillaspirált viselünk

Előnyök: Vegánbarát és könnyen eltávolítható.

Hátrányok: Semmi említésre méltó.

Vízálló: Bizonyos fokig, de nem teljesen.

Legjobb természetes összetételű szempillaspirál: Ilia Limitless Lash Mascara

Teljesen súlytalannak tűnik, bőségesen pigmentált, és a bőrápoló aloe és a rózsavíz hidratáló, spirálja pedig hosszabbító hatású.

Előnyök: Egész nap tart, annak ellenére, hogy hivatalosan nem vízálló.

Hátrányok: Nem göndöríti az egyenes szempillákat.Árnyalatok:

Vízálló: Nem

Legjobb tubing szempillaspirál: IT Cosmetics Hello Lashes+ Lash-Loving Volumising Mascara

Ez a szemészetileg tesztelt szempillaspirál egy tubing típusú szempillaspirál, amely azt jelenti, hogy a hagyomás formuláktól eltérően nem pigmentekkel vonja be a pillákat, hanem polimerekkel veszik körbe azokat és bevonja őket. A szempillaspirál mellett szempillaszérum is egyben, biotinnal, argánolajjal és jojobaolajjal formulázva, hogy ápolja és táplálja a szempillákat viselés közben.

Előnyök: Elmosódásálló, de könnyen felvihető.

Hátrányok: A hajlított pálcát időnként kissé nehézkes irányítani.

Vízálló: Nem.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock