
Mennyei tésztareceptek, ha valamit gyorsan dobnál össze
Az alábbi két tésztarecept könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók (4 főre)
A gnocchi-hoz:
- 1 kg jó minőségű burgonya
- 1 tojás
- 350 g kenyérliszt (1. típusú olasz liszt)
- Só
A fűszerezéshez:
- 400 g parmigiano fondue
- 200 g gorgonzola
- 100 g fior di latte (vagy mozzarella)
- 150 g ricotta
- 150 g reszelt Parmigiano Reggiano
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. Mossuk meg a burgonyát úgy, hogy a héja érintetlen maradjon.
2. Tegyünk hideg, sós vizet egy lábasba, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a burgonyát, és főzzük, amíg kész nem lesz (ne hagyjuk, hogy a víz főzés közben felforrjon, mert a burgonya héja felhasadhat).
3. Csepegtessük le a burgonyát, majd hámozzuk meg és pürésítjük simára. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, majd az így kapott tésztát kézzel gyúrjuk össze. Fontos, hogy ezt még akkor csináljuk, amikor a krumpli nem hűlt ki.
4. Tekerjünk a tésztából kb. 40 cm hosszú és 2 cm átmérőjű kolbász formákat. Késsel vágjuk őket kb. 2 cm hosszú gnocchikra. Tegyük őket sós forrásban lévő vízbe, és főzzük, amíg a felszínre nem emelkednek. Csöpögtessük le őket egy szűrővel (ha nincs, használjunk szűrőt, csak szedjük ki őket a vízből), és tegyük át egy tálba.
5. Adjuk a gnocchihoz az összes sajtot és a parmigiano fondüt, és keverjük össze. Ezt a keveréket tegyük át egy tűzálló tálba vagy lábasba, és tegyük közepes grillsütő alá 15 percre, majd tálaljuk.
Penne alla vodka
Hozzávalók (4 főre):
- 500 g rigatoni
- 400 ml paradicsomszósz
- 200 ml tejszín
- 20 g vaj
- 1 mogyoróhagyma (nem túl kicsi), apróra vágva
- 1,2 dl vodka
- ½ csokor metélőhagyma, apróra vágva (opcionális)
- Só, bors
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. Főzzük a rigatonit egy serpenyőben sós, forrásban lévő vízben al dente-re. Egy másik serpenyőben barnítsuk meg a mogyoróhagymát az olvasztott vajban.
2. A mogyoróhagymás serpenyőben futtassuk át a vodkát, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt és a tejszínt, és alacsony lángon pároljuk 5 percig.
3. Durván csepegtessük le a tésztát (tegyünk félre egy keveset a főzővízből), és tegyük a mártással együtt a serpenyőbe. Ha a mártás túl sűrű, akkor a főzővízből még egy fél merőkanálnyit hozzáadhatunk. Szórjunk rá egy kis borsot, és ha szeretjük a zöldet, szórjunk rá egy kis metélőhagymát is.
Nyitókép: Unsplash