Leonardo DiCaprio a 92. Oscar-díjátadón 2020. február 9-én

Leonardo DiCaprio laborhúst készítő vállalkozásokat támogat

Leonardo DiCaprio laborban előállított húskészítményeket készítő vállalkozásokat támogat.

A két startup közlése szerint a hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, melyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből az állatok leölése nélkül. Leonardo DiCaprio tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában.

„A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit"

– fogalmazott DiCaprio.

A színész régóta foglalkozik a környezet- és klímavédelem kérdéseivel és problémáival, a növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készítő, kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt. A mesterséges úton, laborban előállított, úgynevezett in vitro hús az ezzel foglalkozók szerint orvosolhatja a problémát.

(MTI)