Szempilláját kezeltető nő

Szempilla lifting, vagy hosszabbítás: melyik a jobb?

Semmi sem dobja fel jobban a tekintetet, mint a nagy, telt szempillák. Sajnos kevesen olyan szerencsések, hogy hosszú és dús szempillával rendelkeznek, de ma már rengeteg módja van annak, hogy bárkinek az legyen. A két legnépszerűbb elérhető kezelés a szempilla lifting és a hosszabbítás. De melyik a jobb?

„Ha olyan szempillakezelést keresel, amellyel fokozhatod azt, amivel az anyatermészet megajándékozott, akkor a szempilla lifting inkább a megfelelő számodra”

– mondja Debbie Law, a Nouveau Lashes nemzetközi szempillaoktatója.

Ha dúsabb szempillákat keresünk, nagyobb volumennel, akkor érdemes megfontolni a szempilla hosszabbítást, teszi hozzá. Az alábbiakban a két módszer mutatjuk be.

Szempilla lifting

A szempilla liftinget egyfajta push-up melltartóként lehet elképzelni a természetes szempillák számára. A félig tartós kezelés extra hosszúságot és göndörséget kölcsönöz természetes szempilláinak, és fokozza a szempillaspirál hatását, ha továbbra is viselni szeretnénk.

Az eljárás során a szakember egy sor krémet és speciálisan kialakított szilikon pajzsot alkalmaz, hogy félig tartósan, akár nyolc hétig megemelje a természetes szempillákat. Az eljárás nem teljesen új, már a 80-as évek óta létezik, de a régimódi változatban nehezen kezelhető folyékony oldatokat használtak a nem folyós krémek helyett. A szempilla lifting gyakran magában foglal egy festést is, így már ébredéskor úgy nézünk ki, mintha szempillaspirált viselnénk. Az eljátás körülbelül egy órát vesz igénybe az elejétől a végéig.

A szempilla lifting rendkívül kevés karbantartást igényel, és hat-nyolc hétig gyakorlatilag nem igényel ápolást. Várjunk 24 órát, mielőtt benedvesítenénk őket, hogy a göndörségnek legyen ideje megszilárdulni. Ezután gond nélkül lezuhanyozhatunk és megmoshatjuk az arcunkat. Használhatunk szempillaspirált is, ha egyáltalán szükségünk van rá, emellett a szempillaszérumok vagy a ricinusolaj ajánlott, hogy közben kondicionáljuk és hidratáljuk szempillánkat.

A szempilla lifting előnyei és hátrányai

Előnyök: A szempilla lifting nagyszerű módja annak, hogy fokozzuk a már meglévő szempilláinkat, függetlenül attól, hogy hosszúak vagy rövidek. Ez a kezelés nyitottabbá és fiatalosabbá teszi a szemünket, valamint időt takarít meg a reggeli rutinunkban. Az eredmények általában körülbelül két hónapig tartanak.

Hátrányok: Bár nagyon valószínűtlen, hogy a szempilla lifting károsítja a természetes szempillákat, ha rosszul végzik el, akkor némi szempillahullást vagy irritációt okozhat. Éppen ezért érdemes mindig profi szempillás szakembert felkeresni ehhez a kezeléshez, és kerülni az online, nem hitelesített DIY szempilla lifting készleteket".

Szempilla hosszabbítás

Ezek félig tartós műszempillák, amelyeket kézzel ragasztanak a tényleges szempillák tetejére. A klasszikus szempilla hosszabbítással az egyes szempillákat 1 az 1-ben a természetes szempilláinkra helyezik, hogy mélységet és hosszúságot adjanak nekik. A hibrid szempillákat is választhatjuk, amelyeknél több szempilla hosszabbítást alkalmaznak egyetlen szempillára, hogy az adott területen több szempilla illúzióját keltsék.

A kezelés elején először kiválasztjuk a kívánt hatáshoz szükséges formát, göndörséget és hosszúságot. Minél hosszabbak és göndörebbek, annál drámaibbnak tűnnek. Az első találkozó másfél és két óra között lehet, attól függően, hogy milyen megjelenésre vágyunk. A csukott szemünkre a szakember szilikon tapaszokat helyez fel mindkét szem alá, hogy az alsó szempillák ne legyenek útban. Ezután egyesével a saját szempilláink tövéhez olvasztják a hosszabbítókat.

A szempilla hosszabbítás előnyei és hátrányai

Ezután két-négy hetente kell visszamenni feltöltésre, attól függően, hogy a technikus mennyire képzett, és hogy mennyire vigyázunk mi a szemünkre. Ahhoz, hogy tartós legyen, az első 24 órában kerüljük a gőzt vagy a vizet, és tartsunk távol minden olajos sminket és bőrápoló terméket a szemhéjunktól és a szempilláinktól, mert ezek megbonthatják a ragasztót, és gyorsabban leeshet.

Előnyök: Akár a természetesebb megjelenést részesítjük előnyben, akár a teljes csillogást szeretjük, a szempilla hosszabbítás igazán feldobhatja a szempilláinkat, és a szemünket a középpontba helyezheti. A szempilla liftinghez hasonlóan a hosszabbítással időt takaríthatunk meg a készülődés során, és megfelelő ápolás esetén akár egy hónapig is eltarthat.

Hátrányok: A szempilla hosszabbítás jellemzően több karbantartást igényel, mint a szempilla lifting. Ahhoz, hogy a szempillák a lehető legteljesebbek maradjanak, a legtöbb ember 2-3 hetente frissítést kap, ezért készüljünk fel arra, hogy gyakrabban kell a szalonba mennünk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kezelést?

Ha csak egy kis színezésre és göndörségre vágyunk, a szempilla lifting a megfelelő megoldás. Ha természetes módon rövidek vagy ritkák a szempilláink és több hosszúságra és dúsításra vágyunk, érdemes kipróbálnunk a szempilla-hosszabbítást. A két eljárás közül a szempilla lifting kevésbé karbantartható és kevesebb költséggel jár.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock