Egy lány egyedül ül egy hosszú padon

4 magányos élmény, amit remélhetőleg sosem tapasztalsz meg

Magányosnak lenni jelentheti azt, hogy egy társaságban senki nem ért meg igazán, valamint a teljes egyedüllétet is takarhatja. Alábbi cikkünkben 4 olyan élményt írtunk le, melyek minden másnál jobban felerősíthetik a meg nem értettség érzését.


1. Boldog történések elmesélése

Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor valamilyen boldogságra okot adó esemény történik az életben, de nincs senki, akivel meg lehetne osztani az izgalmas, vagy akár vicces részleteket. Lehet itt szó egy nehéz vizsga sikeres teljesítéséről, egy régóta dédelgetett cél eléréséről, vagy szimplán egy kinézett termék megvásárlásáról.

A negatív érzelmek elhallgatása szintén káros, de amikor a vidám életeseményeket nem lehet elmesélni valakinek, az egyenesen szívbe markoló tud lenni.

2. Betegen orvoshoz menni egyedül

Amikor az ember beteg, akkor egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben van. Nem érzi jól magát, fájdalmai vannak, és ilyenkor mindenki a gyermeki énjéhez tér vissza, amikor azt szeretné, ha kiszolgálnák és ápolnák addig, míg jobban nem lesz. Felnőttként már nem mindig adódik meg ez a lehetőség, de akkor is jól tud esni, ha valaki legalább elkísér az orvoshoz, ha szükség van rá. Sajnos vannak olyanok, akiknek nincs ilyen szerencséjük, így egyedül kell elmenniük és várniuk az orvosra.

3. Félreértések

Mint azt cikkünk elején is mondtuk, társaságban lévő emberek is érezhetik magukat magányosnak. Ennek alapja a megértettség hiánya. Amikor egy vélemény kifejtése után csupán félreértések és ellenvetések jönnek szembe, éppen ezért inkább a gondolatok visszatartása tűnik jobb ötletnek, hiszen azzal lehet, hogy elkerülhetők a bántódások.

Bár kezdetben ez a módszer kiváló megoldásnak látszódhat, a végeredmény viszont a zárkózottság és az egyedüllét kínzó érzése.

4. Korábbi ismeretségek elvesztése

Egy l\u00e1ny a szob\u00e1ja k\u00f6zep\u00e9n \u00fcl egy sz\u00e9ken

Fotó: Unsplash/Anthony Tran

A magányosság sokszor mélyről gyökerezik. Biztos sokakkal előfordul, hogy régen jóban voltak valakivel, majd az idő előrehaladtával folyamatosan távolodtak el egymástól. Ez bizony rövidebb idő alatt is megtörténhet, hiszen az emberek személyisége folyton módosul.

Ha egy introvertáltabb embernek van egy barátja, aki szépen lassan nyitni kezd más érdeklődési körök vagy csoportok felé, akkor könnyen egy idegenné válhat a visszahúzódóbb társa szemében. Az elvesztésnek ez az érzése könnyen vezethet bizalmatlansághoz másokkal szemben, de az biztos, hogy magányossággal jár együtt.