magnézium felirat gyümölcsök és magvas ételek között

​Gyakran idegeskedsz, és lehet, hogy magnéziumhiányod van? Így kezeld otthon!

A magnézium több mint háromszáz feladatot lát el az immunrendszerünkben, és ha nem megfelelő mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe, akkor a súlyos szövődményekkel is járhat. A világon egyre több olyan ember él, aki magnéziumhiányban szenved, ezért hét egyszerű módot írtunk össze a megfelelő magnéziumbevitel biztosítására.


Az orvosok egyre több magnéziumhiányos esettel találkoznak, ennek pedig több okát is kimutatták már. Elsősorban a termőföldek minőségét hibáztatják, hiszen a zöldségek a talajból nyerik a magnéziumot, ami később az ember szervezetébe jut. Másodsorban az emberek magas stressz-szintjét emelik ki, ugyanis a túl sok izgalom megnöveli a magnéziumigényt.

A harmadik fontos tényező, hogy a gyakori emésztési problémák következtében nehezebb feldolgozni a szervezetünkbe bejuttatott anyagokat. Végül pedig a feldolgozott és finomított élelmiszerek is nagy veszélyt jelentenek ebből a szempontból.

egy l\u00e1ny a vonat asztal\u00e1ra d\u0151lve alszik

Fotó: Unsplash/Abbie Bernet

A nem megfelelő magnéziumszint felborult anyagcserét, a hormonális egyensúly eltolódását, rossz minőségű alvást, alacsony energiaszintet, bőrproblémákat és zsírraktározást eredményez.

Az orvosok hét módszert javasoltak a hiány mihamarabbi kiszűrésére és annak kezelésére:

  • Győződjünk meg róla, hogy pajzsmirigyünk rendeltetésszerűen működik-e, mert ha nem, akkor a szervezetünk produkálhat magnéziumhiányos tüneteket.
  • Igyekezzük csökkenteni a stressz-szintünket! A sok idegesség — rengetek más negatív hatása mellett — számos tápanyag szükségletét is megnöveli annyira, hogy már normál táplálkozás mellett is nehéz legyen pótolni.
  • Fogyasszunk sok zöldséget.
egy mer\u0151kan\u00e1lnyi h\u00fasleves

Fotó: Unsplash/Piotr Miazga

  • Epsom-sós fürdők: az epsomi só a magnézium egy magnézium-szulfát néven ismert formája. Egy ilyen fürdővel a bőrünkön keresztül tudod felszívódni ez a nélkülözhetetlen anyag, emellett pedig stresszoldó hatása is van. Közben fogyasszunk sok folyadékot.
  • Együnk sok csontlevest, mert nagyszerű fehérje- és ásványianyag-forrás;
  • A gyors pótlásának két módszer van: tabletták és olajok, amelyeket a bőrünkbe dörzsölhetünk. A második opció vitathatatlanul a legjobb technika a magnézium pótlására, mivel az olajok közvetlenül felszívódnak és azonnali hatást fejtenek ki.
  • Fogyasszunk csokoládét és kávét, mert mindkettő nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaz.