vámpír foga

Megan Fox tényleg megissza a párja vérét, de nekünk azért nem érdemes kipróbálni

Nem hisszük, hogy ez bárkinek megfordult volna a fejében, de azért nem árt tisztázni: emberi vért fogyasztani nem egészséges.


Megan Fox furcsa szokásairól régóta cikkeznek már. Ebből is a legszürreálisabb, hogy a színésznő időnként megissza a párja, Machine Gun Kelly vérét.

A vérivás talán félrevezeti az embereket. Serlegekkel képzelnek el minket, és hogy olyanok vagyunk, mint a Trónok harcában. De csupán néhány cseppről van szó. Összességében igen, alkalmanként fogyasztjuk egymás vérét, kizárólag rituális céllal

– mondta Fox a Glamournak egy interjúban.

Azonban valaki más vérének fogyasztása valójában igencsak veszélyes lehet és csak szakemberek felügyelete mellett szabad ezt megtenni, ha valaki tényleg nem tudna ellenállni a kísértésnek – derül ki a Futurism cikkéből, amit a Hamu és Gyémánt szúrt ki.

Az egészségügyi szakemberek nem is tanácsolják a bizarr szokást: a gyakorlat rendkívül káros, és mindenképpen kerülendő – még a különféle vámpírcsoportok vezetői is figyelmeztették az embereket (igen, léteznek ilyenek).

A New Orleans-i Vámpírszövetség társalapítója, Belfazaar Ashantison azt mondta, hogy a vért a vérrel terjedő betegségek miatt alapvetően is vizsgálni kéne, de a hozzá hasonló vámpírok rendszeresen ellenőriztetik a vérüket.

Az orvosok pedig érhető módon még kevésbé lelkesednek a gyakorlatért.

A Live Science cikkéből kiderül, pár cseppnél több vér fogyasztása többek között vastúladagoláshoz is vezethet, ami nagy dózisban mérgező. A túl sok vas májkárosodást, kiszáradást és alacsony vérnyomást okozhat. És mindezt anélkül, hogy kitérnénk a hepatitis B-re, C-re és a HIV-re, amelyek elméletileg mind elkaphatók fertőzött vér fogyasztásával.

A konklúzió? Ha valaki, valamilyen oknál fogva késztetést érez arra, hogy partnere ellenőrzött véréből pár cseppet elfogyasszon, ahogy Megan Fox is teszi, az megteheti – de idegenek vérét már nem érdemes kortyolgatni.