egy szomorú nő ül az ágy szélén, mögötte egy férfi magyaráz az ajtóban

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, megcsal a párod

A hűtlenség óriási terhet tesz egy kapcsolatra. Míg sokakat váratlanul ér, amikor megtudják, hogy házastársuk vagy partnerük megcsalja őket, mások gyanakodni kezdenek párjuk normálistól eltérő viselkedése miatt.


A Verywell segítségével összegyűjtöttünk pár olyan magatartásformát, amiből arra következtethetsz, hogy valamit eltitkol a másik, és esetlegesen belépett egy harmadik fél is a kapcsolatotokba. Fontos, hogy ezek a jelek személyenként eltérőek lehetnek, és az alábbiak egyike sem garantált jele annak, hogy a párod megcsal.

​1. Megváltozott kommunikáció

A kommunikáció megszakadása soha nem pozitív jel. Ha nem tudod rávenni a társadat, hogy kommunikáljon veled, már nem osztja meg veled a napját, a „szeretlek" szó pedig alig hagyja el a száját, akkor valószínűleg van valami mögöttes probléma.

A következő kommunikációs jelek szintén hűtlenséget jelezhetnek:

  • nem vesz tudomást arról, amit mondasz
  • témát vált, hogy elkerüljön egy kellemetlen témát
  • szó nélkül elviharzik
  • okokat talál ki, hogy miért nem tud beszélni
  • nem hajlandó válaszolni a kérdéseidre
  • vádaskodik ahelyett, hogy az aktuális problémáról beszélne
  • elutasító testbeszédet használ, például forgatja vagy lehunyja a szemét.
  • passzív-agresszív módon viselkedik

​2. Túl sokat foglalkozik a kinézetével

Alapvetően az önmagunkkal való törődés pozitív tulajdonság, de ha más gyanús viselkedéssel párosul, aggodalomra adhat okot. Ha a párod fokozottan érdeklődni kezd a külseje iránt, az megcsalásra utaló jel lehet.

​3. Többször kimarad otthonról

Vannak időszakok, amikor az életünk egyes területei több időt vesznek igénybe a napunkból, azaz kevesebb időt töltünk otthon. Ha azonban a máshol töltött idő folyamatosan növekszik, az a megcsalás egyik első jele lehet. Ilyen lehet, ha a társad új hobbit kezd, de amikor a szabadidejéről kérdezed, homályosan fogalmazza meg, hogy mit csinál, vagy ha egyre hosszabb ideig marad bent a munkahelyén.

​4. Elkerül

Ha a társad elkerülő magatartást tanúsít, az a hűtlenség jele lehet. Előfordul, hogy a félrelépő emberek azért kerülik a partnerüket, hogy ne kelljen szembesülniük a kellemetlen kérdésekkel, hogy hol voltak, vagy kivel voltak. Máskor pedig el akarják kerülni a bűntudat érzését, amiért kiléptek a kapcsolatból.

​5. Csalással vádol

Amikor valaki bűntudatot érez valamiért, amit tett, előfordulhat, hogy ezeket a bűntudatokat átviszi a másikra, és azzal vádolja őt, hogy ugyanezt tette. Ebben az esetben a párod megvádolhat azzal, hogy megcsalod őt − még akkor is, ha nem adtál neki okot arra, hogy ezt gondolja.

​6. Pénzügyi problémák

Szinte minden házasságban előfordul néha valamilyen pénzügyi stressz. De érdemes kivizsgálni ezeket, ha észreveszed őket. A megcsalás jelei lehet például, ha olyan terheket veszel észre a bankszámla-kivonatokon, amelyeknek nincs értelme, a társad lemond a nagyobb kiadásokról (például utazás, házvásárlás, felújítás).

Nyitókép: Shutterstock