Egy lány egy másik férfinak fogja a kezét, amikor a párjával van

Így titkolóznak az emberek, miután megcsalják a párjukat

Sajnálatos módon a párkapcsolatokban gyakran következik be, hogy az egyik fél megcsalja a másikat, erre pedig csak sokkal később derül fény. Alábbi cikkünkben öt olyan módszert mutatunk be, melyekkel a hűtlen személyek titkolóznak a titkos afférjuk után.


1. Szokásos rutin fenntartása

Amit sokszor filmekben is láthatunk a témával kapcsolatban, hogy a hűtlen fél a félrelépését követően azonnal megváltoztatja a kapcsolaton belüli viselkedését. Ezzel a cselekedetével egy jó társként akarja feltűntetni magát, ezzel is eltérítve a gyanút magáról. A valóságban viszont ez nem így működik. Már csak az olyan apró változtatások, mint az új ruhák vagy a frizura drasztikus megváltoztatása is gyanút kelthetnek, éppen ezért a megcsalók kerülik az ilyeneket.

2. Barátok kihasználása

Nem ritka, hogy a félrelépést egyes személyek azzal próbálják tagadni, hogy barátaikkal töltött időtöltésekre hivatkoznak. Ezáltal azok az ártatlan személyek is a hazugság részesei lesznek, holott az sem biztos, hogy tisztában vannak ezzel a szerepükkel.

3. Technológia zárolása

Aki megcsalja a párját, az rendszerint a laptopján és a telefonján is saját titkos kódot állít be. Ezzel természetesen gyanút kelthet, de az eset áldozata így kisebb valószínűséggel láthat meg olyan üzeneteket vagy értesítéseket, melyeket a partnere szándékosan el akarna rejteni előle. Ha valaki ilyen hirtelen óvintézkedések bevezetését tapasztalja a szerelménél, akkor érdemes lehet leülni beszélgetni a témáról.

4. Új profil vagy mobiltelefon

Egy n\u0151 a titokban telefon\u00e1l\u00f3 f\u00e9rj\u00e9t figyeli

Fotó: Shuttertsock

Kapcsolódva az előző ponthoz, sokan csinálják azt, hogy inkább másodlagos mobiltelefont vesznek, vagy esetleg egy új közösségimédia-oldalt készítenek, melyekkel könnyebben tarthatják a kapcsolatot a szeretőjükkel. Így nem kell jelszavakkal és titkosítással bajlódniuk, hiszen a párjuk előtt is nyilvános eszközre semmilyen kényes üzenet nem érkezhet.

5. Bemutatás

Végezetül pedig egy nagyon gonosz, viszont elképzelhető taktika, ha a megcsaló a munkatársaként, barátjaként vagy ismerőseként mutatja be a szeretőjét az aktuális partnerének. Ezzel a taktikával nem csak a gyanút tereli el magáról és a bemutatott személyről, hanem még nagyobb bizalmat is kaphat általa a párkapcsolatában, hiszen látszólag kölcsönös tiszteletről és megbecsülésről tett tanúbizonyságot.

Nyitókép: Shuttertsock

Forrás: Psychology Today