Páciens mellét mérőszalaggal mérő orvosi kéz

5 dolog, amit fontos tudni mellkisebbítő műtét előtt

Bár sokan nagyobb mellekről álmodoznak, nem mindenki számára nyújt élvezetet. A nagy mellek számos fizikai problémái is okozhatnak, például hát-és nyakfájást, míg valakinek a testmozgásban akadnak miatta problémái. Megoldásként ma már egyre népszerűbb a mellkisebbítő műtét, de előtte mindenképp érdemes tudni néhány dolgot.

1. Az emberek ritkán bánják meg a mellkisebbítő műtétet

A plasztikai sebészek szerint a legtöbb páciens nem bánja meg a mellkisebbítő műtétet.

„A mellkisebbítés egy nagyon gyakran végzett mellműtéti beavatkozás, amellyel vitathatatlanul a legnagyobb a páciensek elégedettsége. Azok a páciensek, akiket sok olyan probléma gyötör, ami miatt mellkisebbítésre van szükség, jellemzően nagyon sok ilyen tünetük enyhül, miután alávetették magukat ennek a beavatkozásnak, és egyszerűen nagyon hálásak. Általánosságban tudjuk, hogy pszichológiailag összességében jobb eredményeket érünk el, csak a jóllétük szempontjából, nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is”

– mondja Dr. Sachin M. Shridharani, a New York-i Luxurgery plasztikai sebésze a Glamour-nak.

2. Nem szabad műtétet végeztetni, amíg nem állunk készen szellemileg, érzelmileg és fizikailag is

Érzelmileg és mentálisan mindenki máskor érzi magát késznek", de a műtétnek vannak bizonyos fizikai követelményei.

„A mellkisebbítés olyan nőknek ajánlott, akik teljesen kifejlettek, és ez az életkor változhat. Jó indikátor az a kor, amikor a páciens elkezdett menstruálni. Ha ez a kor fiatalabb, akkor a mellkisebbítés fiatalabbnak tekinthető. Ha az életkor idősebb, akkor bölcs dolog a műtétet addig halogatni, amíg a nő melltartómérete egy ideig nem lesz állandó”

– mondja Dr. Melissa Doft, a New York-i Doft Plastic Surgery plasztikai sebésze.

Shridharani azt mondja, végeztek már mellkisebbítést középiskolás, közép- és késő tizenéves nőkön, és természetesen sokkal idősebb nőkön is, jóval a 60-as és 70-es éveikben.

„Ez valóban annak függvénye, hogy biztosítsuk a megfelelő érzelmi érettséget, de a mell érettségét is, így általában az az ajánlás, hogy legalább a tinédzserkorig várjunk a beavatkozással. Bármi, ami ennél fiatalabb, valóban egy elég kiterjedt endokrinológiai és gyermekgyógyászati vizsgálatot igényel, hogy megértsük, miért változtak meg a hormonok ilyen gyorsan.”

3. A műtét előtt és után életmódbeli változtatásokra lesz szükség

Készüljünk fel néhány életmódbeli változtatásra. A legjobb, ha a műtét előtt elértük az ideális testsúlyunkat, mivel az operációt ehhez igazítják. A műtét előtt kerüljük a vérzést okozó gyógyszereket, étrend-kiegészítőket és korlátozzuk az alkoholfogyasztást is, és a dohányzással pedig legalább átmenetileg fel kell hagyni.

„Nem szeretem, ha a páciensek legalább két héttel a műtét előtt alkoholt isznak, hogy ne dehidratálódjanak, vagy hogy amit isznak, az ne befolyásolja a vérzést vagy a véraláfutást”

– mondja Shridharani, és hozzáteszi, hogy a dohányzásról pedig legalább egy hónappal előtte le kell szokni.

„A dohányzás egy nagy nem. Szeretnénk, ha a betegek lemondanának az e-cigiről, a nikotinról, bármilyen típusú füstről, beleértve a marihuánát, a szivart; mindezek a dolgok képesek befolyásolni nemcsak az érzéstelenítést, hanem azt is, hogy a tüdő egészséges legyen, és valóban be tudja venni az oxigént, amikor a lélegeztetőgép lélegezteti a beteget, hogy úgy mondjam.”

4. A mellkisebbítés magában foglalja a mellfelvarrást

„Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekem. A mellkisebbítés elvégzése során a mellbimbót és a melleket is megemeljük”

– mondja Dr. Doft.

5. Hegek maradnak utána

A műtét után maradnak hegek, de ezek általában alig észrevehetőek vagy láthatóak.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock