két lány barát egymást átölelve sétál

Az igazán mély barátságok 7 árulkodó jele

Vannak barátok, akik néha megisznak veled egy kávét, mások együtt nevetnek veled egy csoportos csetben. De van egy bizonyos típusú barát, akit ha kell, még az éjszaka közepén is felhívhatsz: ő az állandó barát.


A TikTokon hamar népszerű lett a „tenured friend” kifejezés, azaz a tartós barát, aki örökre az életed része marad. Ő az a személy, akit már régóta ismersz, és bár időnként előfordul, hogy összevesztek, mindig visszatértek egymáshoz. Ő az a személy, akire számíthatsz, hogy felveszi a telefont és megjelenik, amikor a legnagyobb szükséged van rá. A tartós barát sokszor olyan valaki, akivel még gyerekkorodban találkoztál, de nem feltétlenül.

Tartós barát lehet valaki, akivel minden nap találkozol, de olyan is, akivel évente egyszer-kétszer beszélsz. Mindenesetre közös múltotok van.

Íme néhány jele annak, hogy valakivel a barátságotok hivatalosan is megszilárdult.

​1. Mindig felveszik a telefont

Gyakorlatilag „szerződésileg köteles" felvenni a telefont. Ha hívjátok egymást, a másik mindent félbehagy, hogy beszélhessetek. A beszélgetésetek mindig ott folytatódik, ahol abbahagytátok, még akkor is, ha már régen beszéltetek utoljára. Mindenről és semmiről is beszélhettek, általában órákig.

​2. Vigyáz a kutyádra/macskádra, amíg te nyaralsz

Egy állandó barát olyan valaki, akire rábízod a kulcsaidat − és a kis kedvenced életét. Ha elutazol a városból, tudod, hogy megkérheted, hogy ugorjon be, etesse meg a háziállataidat, locsolja meg a növényeidet, és vegye át a leveleidet. Hogy megédesítsd az üzletet, fel is ajánlod, hogy éjszakára is maradhatnak nálad.

​3. Részt vesz a családod rendezvényein

csal\u00e1di grillparti

Fotó: Shutterstock

A legtöbb állandó barát inkább családtag, mint haver. SMS-t ír az anyukádnak, eljön az összes ünnepi bulidra, és kényelmesen befészkeli magát a kerti grillezésekre, mintha otthon lenne. És bizonyos értelemben ez így is van.

​4. Túl sokat tud

Mivel az állandó barát az idők kezdete óta jelen van az életedben, mindent tud az elméd belső működéséről, és az életed minden szakaszának is szemtanúi volt. Miközben látták az összes szép pillanatot, ismerik az összes sötét titkodat is.

​5. Segít a költözésben

Van, aki úgy emlegeti az állandó barátait, mint az „elit alkalmazottait", és ez őszintén szólva ez találó kifejezés. Ezt a csapatot még pizza vagy sör ígéretével sem kell átcsábítani. Táskákkal, szerszámokkal és dobozokkal jelennek meg, és úgy látnak munkához, mintha felbérelted volna őket.

​6. Túl tud vinni egy szakításon

k\u00e9t bar\u00e1t \u00f6lelkezik

Fotó: Shutterstock

Egy kemény szakítás után lehet, hogy a legvadabb barátaiddal mozdulsz ki, akiknek az a dolguk, hogy megmutassák, milyen jól érzed magad. De azokban a pillanatokban, amikor a kanapén sírsz, az állandó barát fog beugrani a kedvenc ételeiddel, és felajánlja, hogy nálad marad, amíg újra működőképes nem leszel.

​7. Ott lesz az esküvődön

Egy állandó barátodnak garantált helye van az esküvődön, és ezt mindketten mindig is tudtátok. Nem lenne helyes, ha nélküle sétálnátok az oltárhoz, főleg, hogy régebb óta ismer téged, mint a párod. Lehet, hogy ők lesznek a tanúid, és köszöntőjük tele lesz személyes anekdotákkal és kedves történetekkel.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Shutterstock