![Dobozból pizzát kivevő kezek](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MTkxNzI3NC9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc2MDI5OTIxN30.yXeNXzW4mnrFdHZPX_SMErNDFLWKiB0e9ylt-5CimLw/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C0%2C0%2C167)
Gondolnád, milyen jó ez a konyhai eszköz a pizza újramelegítéséhez?
Az előző napról megmaradt pizza szinte ugyanolyan finom, mint frissen, csak egy kicsit fel kell melegíteni. De nem mindegy, hogyan tesszük ezt, és bár a legegyszerűbb megoldás bedobni a mikróba, sokkal finomabb lesz, ha máshogy melegítjük meg.
Ehhez mindössze egy forró gofrisütővel kell rendelkeznünk, melyben ugyanolyan gyorsan, de finomabb végeredményt kapunk.
A pizza gofrisütőben való melegítése nem igényel túl sok technikát, de van néhány fontos lépés, amelyet a legjobb eredmény érdekében be kell tartani. A pizzára úgy kell gondolni, mint egy szendvicsre, amelynek a külseje tészta, a belseje pedig pizzatöltelék.
Hajtogassuk össze az elfogyasztani kívánt szeletet, mielőtt a forró gofrisütőbe tennénk, hogy mindkét oldalán legyen héj, és a sajt ne ragadjon az eszköz fém részéhez.
Fotó: Shutterstock
Tegyük az összehajtogatott pizzát a gofrisütőbe, és a még frissebb eredmény érdekében töltsünk bele néhány extra feltétet, például sajtot, pepperonit vagy gombát.
A gofrisütő gyártmányától és modelljétől függően egyszerre több pizza szendvicset is készíthetünk, és süssünk mindent addig, amíg a szélei aranybarnára és ropogósra sülnek.
Amint egyenletes, aranybarna kérget kapunk, vegyünk ki a pizzát a gofrisütőből, és már tálalhatjuk is, és tegyünk rá még extra szószt. Ki találná ki, hogy nem most érkezett a kemencéből?
Nyitókép: Shutterstock