![Mimóza koktél, narancslével, világoskék háttéren](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy8zNDI4MDY3My9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc0NzAwNDAxNX0.jZ9t2VQsUbn-RAy9Bt1Pprq7_Drp8SvSty-bYahSv7o/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C0%2C0%2C167)
Semmi sem hoz nagyobb felfrissülést, mint egy mennyei limonádé mimóza
Frissítő nyári ital, egy kis alkohollal megbolondítva.
Hozzávalók
- 37 g kristálycukor
- 2 teáskanál reszelt citromhéj, plusz 6 csík citromhéj
- 4,8 dl hideg víz
- 2,5 dl friss citromlé (6 citromból)
- 1 (7,5 deciliteres) üveg hűtött száraz pezsgő
Elkészítés
Tegyük a cukrot és a citromhéjat egy közepes tálba. Egy kanál hátuljával keverjük és törjük össze a keveréket, amíg illatos nem lesz, körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá a vizet és a citromlevet, majd habverővel keverjük, amíg a cukor feloldódik. Töltsük át a limonádét egy kis kancsóba.
Osszuk szét a limonádét 6 fehérboros pohárba. Lassan öntsük a pezsgőt a poharakba. Nyomjunk ki és dörzsöljünk meg egy citromhéjcsíkot az egyik poháron, hogy felszabaduljanak az illóolajok. Óvatosan cseppentsük a héjat a poharakba. Ismételjük meg ezt a maradék öt citromhéjcsíkkal.
Azonnal tálaljuk.
Ha előre szeretnénk elkészíteni, hűtsük be a limonádét légmentesen záródó edényben 5 napig.
Nyitókép: Shutterstock