Mimóza koktél, narancslével, világoskék háttéren

Semmi sem hoz nagyobb felfrissülést, mint egy mennyei limonádé mimóza

Frissítő nyári ital, egy kis alkohollal megbolondítva.

Hozzávalók

  • 37 g kristálycukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj, plusz 6 csík citromhéj
  • 4,8 dl hideg víz
  • 2,5 dl friss citromlé (6 citromból)
  • 1 (7,5 deciliteres) üveg hűtött száraz pezsgő

Elkészítés

Tegyük a cukrot és a citromhéjat egy közepes tálba. Egy kanál hátuljával keverjük és törjük össze a keveréket, amíg illatos nem lesz, körülbelül 30 másodpercig. Adjuk hozzá a vizet és a citromlevet, majd habverővel keverjük, amíg a cukor feloldódik. Töltsük át a limonádét egy kis kancsóba.

Osszuk szét a limonádét 6 fehérboros pohárba. Lassan öntsük a pezsgőt a poharakba. Nyomjunk ki és dörzsöljünk meg egy citromhéjcsíkot az egyik poháron, hogy felszabaduljanak az illóolajok. Óvatosan cseppentsük a héjat a poharakba. Ismételjük meg ezt a maradék öt citromhéjcsíkkal.

Azonnal tálaljuk.

Ha előre szeretnénk elkészíteni, hűtsük be a limonádét légmentesen záródó edényben 5 napig.