Munkahelyi fásultságban szenvedő nő fáradtan néz ki az ablakon

5 jel, hogy itt az ideje felmondani a munkahelyünkön

5 jel, hogy valószínűleg nem lesznek jobbak a munkahelyi állapotok, és ideje kiszállni.

Kihívást jelenthet, hogy mikor van itt az ideje otthagyni a munkahelyünket. Néhány jel azonban azt mutatja, ideje lenne új állás után nézni.

Lényeges felismerni, hogy mikor van itt az ideje távozni, mert a munkahelyi elégedetlenség számos negatív következménnyel járhat, többek között a termelékenység csökkenésével és a munkából való hiányzások számának növekedésével. Emellett hatással lehet a fizikai és mentális egészségünkre is. Egyetlen munkahely sem éri meg feláldozni a jóllétünket. Tehát lehet, hogy már a csendes kilépés sem elég, és itt az ideje továbblépni, ha boldogtalannak érezzük magunkat a munkahelyünkön.

Íme hét jele annak, hogy ideje lenne továbblépni a jelenlegi állásunkból.

1. Nem tisztel vagy becsül meg minket a főnökünk vagy a kollégáink

Az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy itt az ideje otthagyni a munkahelyünket, ha nem érezzük úgy, hogy a főnökünk vagy a kollégáink tisztelnek vagy megbecsülnek minket. Ha azt tapasztaljuk, hogy állandóan mást léptetnek elő és minket soha, vagy ha úgy érezzük, hogy sosem kapunk lehetőséget, nem értékelik az ötleteinket, akkor lehet, hogy ideje máshol keresni egy új állást. A tisztelet és a megbecsülés alapvető tényezők minden munkahelyen.

2. Folyamatos ellenőrzés alatt állunk

Amikor folyamatosan figyelnek és ellenőriznek, kihívást jelenthet, hogy úgy érezzük, hatékonyan tudjuk végezni a munkánkat. Ráadásul a folyamatos kontroll a tehetetlenség és a frusztráció érzéséhez vezethet. Ha ezt tapasztaljuk, lehet, hogy itt az ideje, hogy megbeszéljük ezt a főnökünkkel. Tudassuk velük, hogy nem tudjuk jól végezni a munkánkat, mert folyamatosan ellenőrzés alatt állunk. Kérjünk tőlük több függetlenséget és önállóságot, hogy jól végezzük a munkánkat. Ha nem hajlandóak nagyobb szabadságot adni nekünk, lehet, hogy itt az ideje, hogy új állás után nézzünk.

3. Állandóan stresszesek és boldogtalanok vagyunk

Egy másik jele annak, hogy talán itt az ideje otthagyni a munkánkat, ha folyamatosan stresszesek és boldogtalanok vagyunk. Természetesen mindig lesznek olyan napok (vagy akár hetek), amikor a munka stresszesebb a szokásosnál. Ha azonban általában véve érezzük ezt, és minden nap gyomorgörccsel megyünk be a munkahelyünkre, lehet, hogy itt az ideje, hogy valami új után nézzünk. A stressz és a boldogtalanság hatással lehet a fizikai és mentális egészségünkre, ezért ha úgy érezzük, kiégtünk, mindenképpen tennünk kell ellene valamit.

4. Nem annyit fizetnek, amennyit érünk

Ha emelést vagy előléptetést kértünk, de elutasítottak, vagy úgy érezzük, hogy máshol többet kereshetnénk, az álláskeresési folyamat elindítása segíthet biztosítani, hogy azt kapjuk, amit megérdemlünk. Senkinek sem szabadna olyan pozícióban maradnia, ahol alulértékelt vagy alulfizetett, ha tehát ez a helyzet, ne habozzunk, és keressünk valami újat.

5. Már nem érezzük magunkat elkötelezettnek

Ha szeretjük a munkánkat, könnyű elveszni benne és a vele töltött időben. De ha azon kapjuk magunkat, hogy nehezen tudunk koncentrálni, vagy elkalandozunk a projektjeinktől, az annak a jele lehet, hogy valami nincs rendben. Természetesen a kiégettség érzése időről időre megjelenhet, de ha krónikusan nem vagyunk elégedettek, lehet, hogy itt az ideje a változásnak.

(Psychology Today)

Nyitókép: Unsplash