arcot ápoló nő az ágyán fekszik egy tükörrel

​Notox trend: így tarthatod fiatalosan az arcbőröd tűk nélkül

Az öregedés nyomai sajnos előbb-utóbb mindenkinél felbukkannak, a bőr pedig az első mutatója az idő kerekeinek. Neked is megjelentek az apró jelek a kézfejeden, a szemed és az ajkaid körül, de nem szeretnél injekcióhoz menekülni? Van rá más megoldás!


Nincs abban semmi rossz, ha esztétikai eljárásokat választasz a szarkalábak és nevetőráncok ellen − ahogy abban sincs, ha hagyod, hogy az arcod természetes módon öregedjen. Van azonban néhány szépségbarát, akik egy harmadik lehetőséget választanak: olyan termékek használatát, amelyek kisimítják a bőrt. De mik ezek a módszerek, és valóban működnek? Sorba szedtük az Independent cikkének segítségével a felmerülő alternatívákat.

​1. Kollagén

Ahogy öregszünk, fokozatosan veszítjük el a kollagént és az elasztint bőrünkből, amelyek segítenek fenntartani a rugalmasságát. Az injekciós tabletták és külsődleges termékek, kollagénszérumok a mögöttes izomzat ellazításával segítenek, így minimalizálva ezeknek a ráncok megjelenését.

Tuti tipp: válaszd a folyékony formátumú szérumot, ami tengeri kollagént tartalmaz! A megfelelő napi bőrápolási rutin és a magas faktorszámú SPF beiktatása is segít megvédeni a kollagén lebomlását az UV-sugarakkal szemben.

​2. Retinol

A retinol használható a sejtforgalom fokozására és a kollagén- és elasztintermelés gyorsítására. Fokozza a bőr fibroblasztjainak fehérjetermelését, így adva sűrűséget, térfogatot és feszességet. Az érzékeny bőrűeknél a retinol irritációt okozhat. Kezdd lassan, hogy kialakuljon a tolerancia, és csak éjszaka használd!

​3. LED maszkok

LED maszkot tart egy vigyorg\u00f3, f\u00fcrd\u0151k\u00f6penyes n\u0151

Fotó: Shutterstock

A LED maszkok javítják a kollagéntermelést. Az ipari erősségűeket a bőrgyógyászati rendelőben használhatod, de sok márka kínál otthoni alternatívákat, amelyek javítják a bőr megjelenését. Az otthoniak is klinikailag bizonyítottan csökkentik a finom vonalakat, a ráncokat, a bőrpírt és a pattanásokat a vörös, közeli infravörös és kék fény optimalizált dózisával.

​4. Hialuronsav

A hidratált bőr fenntartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy feszesnek és ragyogónak tűnjön. A hialuronsav javítja a térfogatot azáltal, hogy hidratáltan tartja a dermiszt, ugyanakkor képes a sejteket szorosan együtt tartani, hogy megemelje a bőrt. A hialuronsavat tartalmazó termékeket használd nappal, hogy kiegészítsd vele az éjszaka használt retinolt.

​5. Mikroáramos arckezelés

Ezzel a kezeléssel egy kis kézi eszköz segítségével mikroáramot kap a bőr, ami megemeli és tonizálja az arcizmokat, így segíthetünk csökkentve a finom vonalak és ráncok megjelenését. A cél a bőr és az izmok stimulálása, hogy kiemelkedőbb arccsontokat és állkapocsvonalat hozzunk létre.

Nyitókép: Shutterstock