4 edzésforma, ami a nyári hőségben se lesz ellenedre

4 edzésforma, ami a nyári hőségben se lesz ellenedre

Aki imád sportolni, és a testmozgás a mindene, az nyáron se szeret lustálkádni. A kánikula azonban sokaknak kedvét veszi az edzéstől. Azonban elég csak pár apró dologra figyelni: maradjunk hidratáltak, ne akarjunk túl sokat túl gyorsan, válasszunk magunknak megfelelő gyakorlatot.


Jóga

Unsplash

Nem kell más, csak egy jógamatrac és szabadidő. Menjünk ki a hátsó kertbe vagy valamelyik parkba, és gyakoroljunk pár jógamozdulatot, ha még nem vagyunk gyakorlottak. Szakértők szerint a meleg környezetben végzett jóga számos előnnyel járhat, többek között javítja a rugalmasságot és a mentális erőnlétet.

SUP

Unsplash

Bárki, aki valaha is próbálta már a SUP-ot (Stand Up Paddle, magyarué állószörf), tudja, hogy a sport sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik. A túlméretezett deszkán való egyensúlyozás az egész testet igénybe veszi, és nagy hangsúly kerül a törzs stabilitására és irányítására. Arról nem is beszélve, hogy az evezés önmagában remek karedzés. Remek vízi gyakorlat a kánikulában, amihez nem kell ténylegesen a vízbe menni, bár valószínűleg úgy is beleugrunk.

Úszás

Unsplash

A lehető legjobb választás? Az úszás nemcsak frissítő, de hatékony, alacsony terhelésű kardiovaszkuláris tevékenység is, amely az erőt és az állóképességet fejleszti.

Evezés

Unsplash

Az evezés egy másik vízi sport, amelyhez nem kell a vízben lenned, de mindenképpen megdolgoztatja az egész testedet. Nemcsak a karokat, a lábakat és a törzset erősíti, de remek példa az alacsony terhelésű kardiótevékenységekre, ami azt jelenti, hogy kíméli az ízületeket. Ráadásul utána bármikor beugorhatsz a vízbe, hogy lehűtsd magad.