
Nyári hűsítő leves pár perc alatt: gazpacho recept
A mai La Mancha tartományból származó gazpachot már azelőtt is készítették, hogy egyáltalán létezett volna Spanyolország. Mindössze 20 perc alatt pedig te is összedobhatod ezzel a pofon egyszerű recepttel!
Hozzávalók:
- 1kg paradicsom
- 1db kígyóuborka
- egy fél vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- másfél evőkanál balzsamecet
- 70ml olívaolaj
- só ízlés szerint
Ez is érdekelhet: Könnyed desszert a forró nyári napokra: málnás tiramisu recept
Készítés:
A paradicsomokat mossuk meg, majd hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.
A felvágott hagymát és fokhagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk. Ha esetleg túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!
From Your Site Articles
- Könnyű vegán előétel receptek, amiket mindenki imádni fog ›
- Mindössze pár dolog szükséges hozzá: készíts cseresznyelekvárt! ›
- Könnyed desszert a forró nyári napokra: málnás tiramisu recept ›
- Könnyű nyári saláta receptek, amiket bátran tálalhatunk ›
- A nyári szezonra készülve érdemes megtanulni egy jó Piña Colada receptet ›