gazpacho leves

Nyári hűsítő leves pár perc alatt: gazpacho recept

A mai La Mancha tartományból származó gazpachot már azelőtt is készítették, hogy egyáltalán létezett volna Spanyolország. Mindössze 20 perc alatt pedig te is összedobhatod ezzel a pofon egyszerű recepttel!


Hozzávalók:

  • 1kg paradicsom
  • 1db kígyóuborka
  • egy fél vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • másfél evőkanál balzsamecet
  • 70ml olívaolaj
  • só ízlés szerint

Készítés:

A paradicsomokat mossuk meg, majd hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután vágjuk fel, az uborkát hámozzuk meg, majd öntsük össze mindkettőt.

A felvágott hagymát és fokhagymát is adjuk hozzáadjuk. Végül jöhet a balzsamecet és az olívaolaj, illetve a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk, majd a hűtőbe tennünk. Ha esetleg túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk vízzel. Ha pedig kihűlt, fogyaszthatjuk is!